Predsoba je idealen prostor, kamor postavimo omaro za plašče in čevlje. Pomembno je, da so tla iz materiala, ki ga ni težko čistiti in ki se v stiku z vodo ali blatom ne poškoduje. Če družinski člani pri vstopanju v hišo pogosto uporabljajo stranska vrata, si omislite še en prostor (denimo pralnico ali drugo manjšo sobo, ki jo manj uporabljate), kjer si bodo lahko slekli vrhnja oblačila in se preobuli.

Kaj je za predsobo ključno?

In kako naj bo opremljen predprostor? Vanj nujno postavite klop ali stol, kamor bodo družinski člani ali gostje sedli ter si sezuli čevlje. Potrebujete tudi ravno površino, na primer manjšo mizo ali polico, kamor boste med obuvanjem ali oblačenjem plašča odložili ključe, torbe, časopise itd.

Seveda potrebujete tudi prostor za shranjevanje čevljev, bund in plaščev ter druge opreme, za kar je idealna večja garderobna omara. Predvideti pa morate še prostor za drugo opremo, denimo športne pripomočke ali predmete, ki jih otroci uporabljajo pri svojih hobijih. Če je predsoba manjša, spravite opremo, ki je ne uporabljate redno, v drvarnico ali klet.

Vsaka stvar na svojem mestu

Ko prostor uredite z vso potrebno opremo in pohištvom, se začne urejanje in polnjenje polic. Že vnaprej določite prostore za odlaganje točno določenih stvari (na primer ključev avtomobila ali pošte), tako da se boste izognili jutranjemu stresu zaradi iskanja založenih predmetov.

Vsak družinski član naj ima predal ali prostor za osebne predmete; otroci lahko imajo poseben kotiček za svoje šolske ali športne torbe. Predsoba je tudi odličen prostor za družinski koledar in tablo, na kateri si boste z družino lahko puščali sporočila. Ne pozabite pa niti na stojalo za dežnike, da jih vam ne bo treba mokrih prenašati v kopalnico ali na balkon.

Vir: www.galtime.com