Roglič je imel v tednu po koncu dirke po Franciji še tekmovalne obveznosti, v soboto je nastopil na klasiki v San Sebastianu, ki se je zanj končala s padcem, a na srečo brez poškodb.

Osemindvajsetletni Trboveljčan je letos na dirki po Franciji s četrtim mestom skupno obrnil nov list v zgodovini slovenskega kolesarstva. Doslej sta rekordno uvrstitev zabeležila Tadej Valjavec leta 2009 in Janez Brajkovič leta 2012, ko sta oba končala na devetem mestu. Roglič se je vse do konca boril s Chrisom Froomom za tretje mesto, svetovno kolesarsko javnost pa je nase opozoril z izjemno predstavo na gorski kraljevski 19. etapi, ko je pometel z vso konkurenco.

Danes bo v ljubljanski mestni hiši ob 18. uri najprej novinarska konferenca z Rogličem, uro pozneje pa bo pred njo še sprejem za najboljšega Slovenca na Touru, ki ga pripravlja Kolesarska zveza Slovenije. Prijetnih obveznosti pa s tem za Rogliča še ne bo konec, saj bo v torek veselo še v Zasavju, kjer v zagorski občini svojemu častnemu meščanu prav tako pripravljajo sprejem, ta bo ob 19. uri na mestni ploščadi.