Koča na Loki pod Raduho

Že ko jo zagledaš, ujeto med okoliške vrhove, veš, da ti bo ponudila varno in prijetno zavetje. Ko te pričaka nasmejana oskrbnica na vhodu, si o tem prepričan. Smehu in dobri volji botrujejo tudi odlični borovničevi štruklji, ki ti pustijo dober okus v ustih vse do doline. Pot nadaljuješ na Raduho, saj si nabit z energijo in dobrimi občutki.

Planinski dom na Kumu

Orleki imajo prav, na Kumu je vedno veselo. Oskrbnik in celotna ekipa te pričakajo s širokim nasmehom na obrazu, najdeš svoj prostor v prepolni sobi in že steče pogovor z okoliškimi planinci. Pogled v dolino na revirje je veličasten in v dobri družbi čas hitro mineva. Odličen standup nastop je nagrajen z odlično hrano. Da ne pozabim: imajo najboljši domači planinski čaj.

Valvazorjev dom pod Stolom

Konec izleta ali samo postanek pred vzponom na Stol, v vsakem primeru odlična izbira za nedeljski izlet. Dom je tudi prizorišče ene od ekstremnih bitk, 24 ur Valvazorja, kjer gorski tekači premagujejo sami sebe in grizejo v hrib. Lepo urejena okolica in prijetno vzdušje v notranjosti koče, prijazno osebje pa vedno pripravljeno na smeh in šalo.