Prepričan je, da z vadbo ne začenjajo z ničle in da imajo igralci dobro osnovo, ki jo bodo v času dvomesečnih priprav le še nadgrajevali. Prav tako je prepričan, da je odmor igralcem koristil, da je zelo dobro, da so izpustili evropsko ligo, v kateri je Slovenija nastopila z mlajšimi igralci.

»Res je, da igralci na tak odmor niso navajeni, toda prepričan sem, da bi jim evropska liga le škodovala. Glede na vse lanske okoliščine ne bi bili motivirani, saj jih še ni minila jeza, ko niso dobili priložnosti za nastop v svetovni ligi. To jezo bomo zdaj morali pretvoriti v motiv, pri tem pa ne bi smeli imeti težav. Prepričan sem, da bodo dobro trenirali, na samem prvenstvu pa pokazali odbojkarskim veljakom, da so bili oškodovani, da lahko igrajo z vsakim in da vsakega lahko tudi premagajo,« je o motiviranosti svoje ekipe prepričan Kovač, ki tudi meni, da dolg odmor glede na druge ekipe ne bo imel odločilnega učinka, po njegovem mnenju bi bilo zagotovo bolje, če bi igrali v svetovni ligi.

»Zagotovo bi bilo to bolj dobrodošlo. Če si ves čas v stiku z najboljšimi ekipami, lahko delaš korak za korakom, počasi premaguješ stopnice in napreduješ. Igralci so sicer imeli zelo uspešne in naporne sezone v svojih klubih, tako da bo drugi strani tudi odmor ni bil nič slabega,« meni selektor, ki je pozorno spremljal tudi igre mlade reprezentance v evropski ligi, a posebej navdušen ni bil.

Z Nemčijo dvakrat v Berlinu

»Glede na nekatere odpovedi, bi rekel, da je tudi tisti ekipi manjkal motiv. Nihče ni v ekipi zaradi Kovača ali predsednika zveze, ampak bi moral biti zaradi sebe. To bi morali biti čast in tudi obveza. Moram povedati, da bi morali biti v evropski ligi boljši. Odnos bi moral biti boljši, konec koncev so igrali tudi zato, da me prepričajo, da so dovolj dobri za najboljšo vrsto. Sem pa vseeno videl nekatere dobre stvari, nekateri igralci, ki so me zadovoljili, so zdaj tu, opazujemo tudi druge slovenske talente, kot je na primer Rok Možič, saj se s svetovnim prvenstvom odbojka v Sloveniji ne bo končala.

Reprezentanca bo v Kranjski Gori ostala skoraj štiri tedne. Prva naloga bo, da se igralci dobro telesno pripravijo, hkrati pa bodo že delali z žogo, tako da selektor računa, da bodo do prvih prijateljskih tekem pripravljeni. Prvo tekmo bodo odigrali 22. avgusta z Nemčijo, z Nemci se bodo pomerili dvakrat v Berlinu.