Mala šola arhitekture za otroke pod strokovnim vodstvom kustosinje in pedagoginje Natalije Lapajne pomeni odkrivanje arhitekture v vsej njeni raznolikosti. Otroci bodo proučevali arhitekturo z vsemi čutili, raziskovali svetlobo, odtenke barv, materiale in oblike. Risali, gradili in sestavljali ter razvijali tako prostorsko in fizikalno ter tudi družbeno razumevanje našega okolja. Spoznavali bodo pomen stavbne dediščine in dialog arhitekture z naravo.

Ustvarjanje in raziskovanje

Ustvarjali bodo z različnimi materiali in pripomočki, razvijali domišljijo in samostojnost, hkrati pa se učili skupinskega dela, saj se bodo zahtevnejših nalog lotevali skupaj. Makete, načrti in fotografije, ki jih hranijo v muzeju, bodo izhodišče za arhitekturno raziskovanje. Arhitekturo bodo otroci spoznavali tudi v živo, z opazovanjem stavb na mestu samem; pluli z ladjo po reki Ljubljanici, prisluhnili zgodbam o mostovih in oprezali za Povodnim možem.

Na gradu Fužine in v središču Ljubljane

Vse to in še mnogo več bodo otroci na zabaven način odkrivali v poletni mali šoli arhitekture, ki bo od 20. do 24. avgusta potekala v prostorih Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, na renesančnem gradu Fužine, in delno v središču mesta. »Pouk« bo trajal od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.30. ure. V ceno male šole, ki znaša 120 evrov, so vključeni prehrana, ves ustvarjalni material in vstopnine. Drugi otrok iz iste družine ima 10-odstotni popust, vsi udeleženci poletne male šole arhitekture pa imajo v novem šolskem letu 50-odstotni popust pri vseh nedeljskih ustvarjalnicah Muzeja za arhitekturo in oblikovanje.

Prijavnico najdete tukaj.