Aktivnosti za zavarovanje posledic požara na strehi hotela še potekajo in se bodo nadaljevale še v prihodnjih dneh, so zapisali v sporočilu za javnost.

Hotelskih sob v bližini strehe požar neposredno ni poškodoval. Nekatere sobe pa so bile poškodovane zaradi sekundarnega vdora vode in pene med gašenjem požara.

Organizirano evakuacijo hotela in gostov so izpeljali v desetih minutah. Goste so namestili v sobe znotraj sestrskega Grand hotela Union. »Z zadovoljstvom sporočamo, da se gostje in osebje hotela počutijo dobro,« so navedli.

Vzrok požara še ni znan

Gostje v hotel prihajajo pretežno iz evropskih držav, manjši delež pa je iz Severne Amerike in Oceanije. Torkov večer so sicer končali s povabilom vsem gostom, zaposlenim, požrtvovalni ekipi ljubljanske gasilske brigade in policiji na skupno neformalno druženje, ki so ga poimenovali večer požarne varnosti.

Ob tej priložnosti so se še enkrat zahvalili vsem gostom za potrpežljivost in sodelovanje, gasilcem in policistom za njihovo profesionalnost ter zaposlenim hotela za njihovo predanost delu, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Gasilcem je šele po sedmih urah uspelo pogasiti požar v Grand hotelu Union Business. V evakuaciji gostov ni bil nihče poškodovan. Požar je gasilo 75 gasilcev s 14 gasilskimi vozili. Zakaj je požar izbruhnil, za zdaj še ni znano.