Cousins, ki sicer še okreva po poškodbi ahilove tetive, naj bi po poročanju ESPN pristal na enoletno pogodbo, ki naj bi bila vredna 5,3 milijona dolarjev.

Cousins se bo tako med drugim pridružil dvakratnemu najkoristnejšemu igralcu končnice Kevinu Durantu, dvakratnemu najkoristnejšemu igralcu lige Stephnu Curryju, in trikratnemu prvaku Klayu Thompsonu. Dobrodošlico v klub mu je prek Twitterja zaželel tudi Curry.

Cousins je sicer v lanski sezoni 48-krat oblekel dres New Orleansa, pri čemer je v povprečju zbral 25,2 točke na tekmo, 12,9 skokov in 5,4 asistenc. Januarja si je na tekmi proti Houstonu natrgal ahilovo tetivo, 27-letnega igralca pa na igrišču pričakujejo decembra ali januarja prihodnje leto.

Cousins je bil v igri tudi za prihod k Lakersom

Po poročanju agencije naj bi si sicer Cousinsa želeli tudi v Los Angelesu, kjer so v nedeljo podpisali 154 milijonov vredno pogodbo z LeBronom Jamesom. Od svoje nekdanje zvezde so se v Clevelandu že začeli poslavljati, tokratni odhod Jamesa pa je precej manj buren od tistega, ko se je James preselil v Miami.

Sponzor moštva Nike bo po poročanju medijev še ta teden odstranil ogromen Jamesov plakat, ki se razteza čez deset nadstropij stolpnice, kjer imajo sedež kavalirji.

V Los Angelesu se bo Jamesu pridružil tudi JaVale McGee, ki je doslej branil barve Golden Stata, prav tako se tja seli Rajon Rondo, ki je z moštvom Boston Celtic leta 2008 osvojil naslov prvaka NBA.

Rondo je v karieri že oblekel drese Bostona, Dallasa, Sacramenta in Chicaga, lansko sezono pa je v New Orleansu v povprečju na tekmo zbral 8,3 točke, 8,2 asistenc in štiri skoke. Kot poročanje ESPN še povzema AFP, bo 32-letnik podpisal enoletno pogodbo v višini devet milijonov dolarjev.

Čez lužo se seli tudi Brad Wanamaker in sicer v ekipo Boston Celtics. Wanamaker je do nedavnega zastopal barve turškega Fenerbahčeja.

Igralci sicer uradno pogodb s klubi v skladu s pravili NBA ne smejo podpisati do petka.