Dan pred dvobojem je Federer priznal, da ima pred prvim nastopom več treme, kot je je imel v preteklosti. Morda se je skrival odgovor v njegovi novi podobi, s katero je presenetil ob prihodu na igrišče. Po večletnem sodelovanju z Nikom je namreč zamenjal opremljevalca. Govorice so postale resničnost in Švicar se je na igrišču pojavil z Uniqlojem, od ameriškega proizvajalca pa je obdržal le športno obutev. Japonci so držali obljubo in za rekordno vsoto v svoje vrste privabili Rogerja Federerja, potem ko so v preteklosti že sodelovali s Srbom Novakom Đokovićem, ves čas pa podpirajo najboljšega japonskega igralca Keia Nišikorija.

Presenečenje je pripravil Rus Danil Medvedjev, ki je brez izgubljenega niza izločil Borno Čorića. Hrvat je v London dopotoval z zmago v Halleju, kjer je edini v tej sezoni na travnati podlagi ugnal Rogerja Federerja. Odmevni zmagi sta dosegli Alexandra Dulgheru in Donna Vekić. Romunka, ki je v zadnjem krogu kvalifikacij ugnala Tamaro Zidanšek, je bila boljša od Čehinje Kristine Pliškove, Hrvatica pa je brez izgubljenega niza premagala Američanko Sloane Stephens, finalistko letošnjega Rolanda Garrosa in zmagovalko OP ZDA.

Veliko pozornosti je zbudil nastop Serene Williams. Sedemkratna zmagovalka wimbledonskega turnirja je bolj kot z igro navduševala z borbenim pristopom, s katerim je strla odpor Nizozemke Arantxe Rus. »Nisem igrala slabo, a imam še rezerve. Tekmica me je presenetila z odlično igro. Morala sem iztisniti maksimum, da sem napredovala,« je priznala Serena Williams, ki se je danes veselila tudi uspešnega nastopa starejše sestre Venus. Edina slovenska ženska predstavnica Polona Hercog se bo na igrišču številka 4 jutri okoli 14. ure pomerila z Belgijko Alison van Uytvanck.