Šestintridesetletni Federer je prvi nosilec in bi si s finalno zmago na "sveti travi" priboril 99. turnirsko zmago v karieri.

Pet let mlajši Murray, ki je po zdravstvenih težavah padel na 156. mesto svetovne lestvice, je odigral le tri tekme, odkar se je pred desetimi dnevi vrnil na tekmovanja; januarja je imel operacijo poškodovanega kolka, 12. julija 2017 pa je zadnjič tekmovalno vihtel lopar ob izpadu v četrtfinala Wimbledona.

Žreb pred tretjim turnirjem za veliki slam v sezoni je branilki naslova Garbine Muguruzi iz Španije za tekmico v uvodnem dvoboju določil domačinko Naomi Broady, v drugem krogu pa v primeru uspešnih nastopov Muguruzo čaka Mariborčanka Polona Hercog.

Prva igralka sveta in tudi prva nosilka Romunka Simona Halep se bo v prvem krogu pomerila z Japonko Kurumi Naro, druga nosilka Caroline Wozniacki iz Danske pa z Varvaro Lepčenko iz ZDA. Halepova in Muguruza sta skupaj v zgornji polovici žreba, kjer je tudi zmagovalka Wimbledona iz leta 2004 Marija Šarapova, ki jo uvodoma čaka ruski obračun z Vitalijo Djačenko.

Američanka Serena Williams, katere uvrstitev na 25. mesto med nosilkami po vrnitvi na igrišča zaradi materinstva je dvignila veliko prahu, naj ne bi imela velikih težav v prvem dvoboju, saj bo na drugi strani igrišča stala Nizozemka Arantxa Rus, ki je na 107. mestu svetovne lestvice.