Če v spalnici kroži negativna energija, so njeni rezultati večje nerazumevanje, veliko vzkipljivosti in nepotrpežljivosti, posledično pa več prepirov in prevar. Toda nekaj enostavnih nasvetov po feng šuju lahko odnos med partnerjema popravi, samskim pa pomaga najti pravega.

Kroženje energije brez ovir

Postelja naj bo postavljena diagonalno proti vratom, vendar pa naj proti vratom ne gledajo noge. Če to ni mogoče, jo postavite nekam vmes. Sicer pa ni primerno, da so okoli postelje veliki kosi pohištva, nad njo pa ne smejo biti police. Tako lahko namreč energija brez ovir kroži.

Le nova, ne podedovana postelja

Postelja nikoli ne sme biti podedovana, saj feng šuj verjame, da lahko težave vašega predhodnika preidejo na vas. Poleg tega pa naj bo lesena ter bela, kremna, bež, marelična, nežno rožnata ali modra.

Skupna žimnica za soglasje

Partnerja morata uporabljati skupno žimnico; dve žimnici lahko namreč povzročita nesoglasja, pa čeprav sta postavljeni skupaj. Poleg tega na tej žimnici ne sme spati nihče drug.

Voda ohladi odnose

V spalnici nikoli ne sme biti vode, saj lahko ta pripomore k ohladitvi odnosov med partnerjema. To pa ne vključuje samo namiznih fontan in vrčev vode, temveč tudi slike z motivi morja, rek ali slapov.

Sveče za strastno razmerje

Da bi bilo razmerje bolj strastno, v spalnico postavite rožnate ali rdeče sveče, in sicer v kristalnih svečnikih. Najbolj priporočljivo je, da stojijo na obeh straneh postelje.