Šestintridesetletni Williamsovi, ki je rekorderka vseh časov s 23 osvojenimi naslovi na turnirjih za veliki slam med posameznicami, od tega sedmimi naslovi na odprtem prvenstvu Anglije, so organizatorji kljub javnem nasprotovanju nekaterih ostalih igralk namenili 25. postavitev v glavnem žrebu.

Za Williamsovo bo to drugi nastop na turnirjih velike četverice po rojstvu hčerke Alexis Olympie septembra lani. Na odprtem prvenstvu Francije se je uspela prebiti do četrtega kroga, a je nadaljnje nastope odpovedala zaradi poškodbe prsne mišice.

Po ugibanjih v zadnjih dneh, ali bo All England Club v primeru Williamsove uporabil izjemo, ki mu omogoča spremembo postavitve igralk zaradi zagotovitve uravnoteženosti žreba, so se oglasile tudi nekatere igralke. Med najglasnejšimi je bila Slovakinja Dominika Cibulkova, ki je kot 32. uvrščena igralka na lestvici WTA danes tako ostala brez postavitve.

Med moškimi prvi nosilec Federer

Na Wimbledonu je v glavnem žrebu v posamezni konkurenci 32 postavljenih igralcev in igralk. Postavitev v ženskem delu praviloma sledi svetovni lestvici, a dovoljene so izjeme, ki odražajo igralkino zgodovino nastopov na travi. V moškem delu pa se uvrstitvi na svetovni lestvici avtomatsko prištejejo točke za nastope na travi v zadnjih 12 mesecih.

Tako je kljub padcu na drugo mesto na lestvici ATP ta teden Švicar Roger Federer prvopostavljeni igralec za turnir na sveti travi, pred prvim igralcem na svetu Špancem Rafaelom Nadalom. Na tretjem mestu je lanski finalist Hrvat Marin Čilić, sicer peti igralec na lestvici ATP.