Slovenski teniški igralki Dalila Jakupović in Tamara Zidanšek sta včeraj dosegli novi najboljši uvrstitvi v karieri. Jakupovićeva je postala 123. igralka sveta, Tamara Zidanšek pa je s 135. napredovala na 125. mesto. Polona Hercog je kljub porazu v kvalifikacijah Madrida ostala na 62. mestu. Znova so nazadovali najboljši trije slovenski igralci. Aljaž Bedene je 66. igralec sveta, Blaž Kavčič je po daljšem času nad 150. mestom (153.), Blaž Rola pa je z 229. mesta nazadoval na 238. Izjemen preskok pa je uspel Niku Razboršku. Slovenski junak v Davisovem pokalu, kjer je dobil odločilni dvoboj proti Turčiji, je napredoval za 170 mest in je s 37 točkami 653. igralec sveta.

Taro Daniel je bil eden od junakov turnirjev prejšnjega tedna. Japonec je v Carigradu dobil svoj prvi turnir serije ATP, na zmagoviti poti pa je v drugem krogu nadigral Aljaža Bedeneta, ki je dobil le štiri igre. Daniel je postal novi član elitne stoterice, saj je napredoval na 82. mesto. Nase je opozoril marca v Indian Wellsu, kjer je premagal Novaka Đokovića. Lani se je izkazal tudi na US Opnu, kjer je dobil prvi niz proti Rafaelu Nadalu, v drugem pa je imel prednost odvzema servisa. Turnir v Carigradu je bil po udeležbi slabši od pričakovanj, tako da so številni igralci zamudili priložnost za odmeven uspeh. Med njimi tudi najboljši slovenski igralec, ki v Turčiji ni ponovil iger iz Budimpešte, kjer se je teden prej uvrstil v polfinale.

Alexander Zverev je v Münchnu potrdil, da se odlično znajde na pesku. Nemec je v finalu premagal rojaka Philippa Kohlschreiberja ter dokazal, da je na peščenih turnirjih, na katerih ne nastopa Rafael Nadal, vselej favorit za zmago. Ta teden bosta najmočnejša teniška turnirja potekala v Madridu, kjer sta zbrani moška in ženska teniška elita. Rafael Nadal bo skušal osvojiti tretji zaporedni turnir na pesku v tej sezoni in šestega v mestu, ki ga zaradi nogometa obožuje. Kot zvest navijač nogometašev Reala si je Nadal prejšnji teden nakopal nekaj kritik, ko se je dan po polfinalu lige prvakov med Realom in Liverpoolom prikazal na tekmi Atletica in Arsenala, kjer je nosil šal Realovega mestnega tekmeca. V ženski konkurenci bo mogoče na evropskih turnirjih spremljati Viktorijo Azarenko, ki se je v zadnjih mesecih zadrževala predvsem v Kaliforniji. Belorusinja se je namreč borila za starševstvo sina Lea, ki ni imel dovoljenja, da bi zapustil zahodnoameriško zvezno državo. Konec prejšnjega meseca ga je dobil, tako da bo nekdanja prva igralka sveta lahko znova več tekmovala.