Kot poročajo španski mediji, je odločitev padla, potem ko je včeraj postalo znano, da bo 51-letnik prevzel vodenje aktualnega evropskega prvaka Reala iz Madrida. »Prvenstvo smo prisiljeni začeti brez Lopeteguija,« je po intenzivnem jutranjem sestanku v Krasnodarju, kjer se Španci pripravljajo na mundial, dejal predsednik Španske nogometne zveze (RFEF) Luis Rubiales.

Kot poroča športni časnik As, je Rubialesa odločitev Lopeteguija, da prevzame Real, močno razburila, saj je sedaj že nekdanji selektor pred vsega tremi tedni podaljšal dogovor s Špansko nogometno zvezo. »Ne počutim se izdanega. Ko je treniral Španijo, je bilo njegovo delo brezhibno,« je zatrdil prvi mož RFAF in dodal: »Govoril sem z igralci in lahko vam zagotovim, da bodo z novim trenerskim štabom storili vse, kar je v njihovi moči. Smo v zelo težkem položaju,« je vsega 48 ur pred tekmo s Portugalsko še povedal Rubiales.

»Real je ravnal neprimerno, Lopetegui še slabše. Trener je uničil prav vso zbranost ekipe tik pred SP,« je odločitev komentiral dobro obveščeni španski novinar Manu Carreno v radijski oddaji El Larguero. Po njegovih informacijah naj bi Rubiales prosil selektorja, ko je izvedel za njegov odhod, naj z Realom počakata na konec SP.

Novica pa ni razburila le navijačev v Španiji, ampak tudi nogometaše. Vesela sta le Realova zvezdnika Sergio Ramos in Isco, so še zapisali pri časniku, pri katerem dodajajo, da je mir v selekciji skaljen. »To, kar nas je udarilo, je bolj meteorit kot pa bomba,« pa o primeru piše časnik Marca.

Po zadnjih informacijah bo reprezentanco v času prvenstva vodil njen direktor Fernando Hierro.