Prenovljeni prenosnik razer blade je zanimiv predvsem za tiste, ki želijo imeti zelo sposobno in relativno kompaktno napravo. Po štirih letih 14-palčnih zaslonov se je ta spet nekoliko povečal, in sicer na diagonalo 15,6 palca oziroma 39,6 centimetra. Posebnost nove različice je, da so se kljub spoštljivemu povečanju zaslona skupne dimenzije prenosnika povečale le za odtenek. Od stare različice s 14-palčnim zaslonom je namreč širši za vsega centimeter, podjetje pa se hvali, da gre za najmanjši igričarski prenosnik s 15,6-palčnim zaslonom.

Zajetna povečava ploščine zaslona ob minimalni povečavi naprave je Razerju uspela po zaslugi precejšnjega zmanjšanja obrobe okoli zaslona, ki ob straneh znašajo 4,9 milimetra. Nekoliko debelejši sta obrobi spodnje in zgornje stranice. Slednji debelino narekuje kamera. Poleg kompaktnosti se prenosnik lahko pohvali tudi z zmogljivimi komponentami, ki so nekoliko prilagojene tudi glede na potrebe in globino žepa. Pri kakovosti zaslona so tako na voljo tri različice. Osnovna ponuja zaslon z ločljivostjo 1080p in frekvenco osveževanja pri 60 hercih. Srednja različica ponuja enako ločljivost, je pa frekvenca osveževanja s 144 herci več kot dvakrat hitrejša. Če denar ni ovira, ponujajo tudi različico z zaslonom na dotik in 4K-ločljivostjo.

Da naprava ni zgolj lepa na pogled, temveč tudi izpolnjuje namembnost, poskrbita osma generacija Intelovih procesorjev i7 in nova Nvidiina grafična kartica GeForce GTX 1070 z arhitekturo Max-Q. Ta omogoča vgradijo tako zmogljive grafične kartice v 16-milimetrsko ohišje in preprečuje, da bi se naprava pregrevala. Tipkovnica medtem ostaja večinoma enaka, je pa sledilna ploščica izgubila gumba. Ta sta namreč po novem integrirana v samo površino ploščice.

Naprava je opremljena s 16 ali 32 GB delovnega pomnilnika, za shranjevanje pa je na voljo od 256 GB do 512 GB spomina SSD M.2. Komponente bo mogoče tudi zamenjati na lastno pest in 16 GB nadgraditi na 32 GB, spomin pa razširiti na 2TB. Osnovna različica bo ob nakupu prek uradne spletne strani na voljo od 1949,99 evra do okoli 3000 evrov, bo pa slovenski potrošnik za nakup verjetno potreboval kak obvodni poštni nabiralnik v Nemčiji.