Hercogovo vsaj na papirju čaka težja nasprotnica. Hercogova in Pavljučenkova sta se doslej trikrat pomerili na velikih turnirjih (Monterrey leta 2010 ter Brisbane in Peking v letu 2012), dvakrat je bila uspešnejša tenisačica iz Moskve, Hercogova, trenutno 59. igralka sveta, pa je rusko tekmico ugnala v Pekingu.

Trenutni najboljši slovenski igralec Bedene, 64. na lestvici ATP, je vsaj na papirju favorit v dvoboju proti nepostavljenemu 32-letnemu urugvajskemu veteranu, ki je trenutno 76. igralec sveta.

Cuevas je že bil član prve dvajseterice, avgusta 2016 se je zavihtel na 19. mesto lestvice ATP, ter ima v primerjavi z Ljubljančanom že šest osvojenih naslovov turnirjev ATP. Za Slovenca in Urugvajca bo 1. krog Roland Garrosa njuno prvo srečanje na velikih turnirjih.

Slovenija ima v ognju še eno vroče železo. Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović se je uvrstila v tretji krog kvalifikacij. Za uvrstitev v glavni del drugega turnirja za veliki slam v sezoni se bo v odločilnem dvoboju pomerila s Kolumbijko Mariano Duque-Marino.

Nadal v prvem krogu z Dolgopolovom

Prvi zvezdnik letošnjega Rolad Garrosa je Rafael Nadal. Španec, ki se ga upravičeno drži sloves kralja peska, lovi svoj enajsti naslov na OP Francije, drugi zaporedni. V prvem krogu ga čaka Ukrajinec Aleksander Dolgopolov.

Latvijka Jelena Ostapenko bo obrambo naslova začela proti Ukrajinki Katerini Kozlovi. Trikratna zmagovalka Roland Garrosa Američanka Serena Williams (2002, 2013, 2015) se bo uvodoma pomerila s Čehinjo Kristyno Pliškovo.

Rusinjo Marijo Šarapovo, ki je turnir v Parizu dobila v letih 2012 in 2014, čaka v prvem krogu kvalifikantka.

Prva nosilka Romunka Simona Halep, lanska finalistka, pa bo uvodoma zaigrala proti nepostavljeni Američanki Alison Riske.

Že v prvem krogu se obeta poslastica, ko se bosta udarili nekdanji zmagovalki turnirja Španka Garbine Muguruza, ki je turnir dobila pred dvema letoma, in Rusinja Svetlana Kuznecova, ki je Pariz osvojila leta 2009.