Zaključni turnir evrolige v Beogradu bo v finalu postregel s poslastico. Med seboj se bosta namreč udarila Real Madrid, ki bo lovil deseti naslov evropskih prvakov, in branilec naslova Fenerbahče, s katerim bo trener Željko Obradović poskušal priti do enakega osebnega dosežka kot kraljevi klub, s čimer bi se mu po njegovih besedah izpolnile sanje. Na tekmi za tretje mesto bosta nasprotnika Žalgiris in CSKA.

Druga polfinalna tekma med CSKA Moskvo in Realom Madridom je minila v precej mirnejšem vzdušju kot prva, na kateri je okoli 10.000 vročekrvnih navijačev Fenerbahčeja svoje moštvo poneslo k zmagi proti Žalgirisu in finalu. Rumeno-modre majice so sicer še vedno prevladovale na tribunah, a so tisti, ki so jih nosili, le mirno spremljali dogajanje na parketu in čakali, proti komu bodo igrali v nedeljo zvečer. Zdi se, da je bila večina oči, tudi tistih onkraj Atlantika, uprtih v Luko Dončića. Devetnajstletni Slovenec je dan pred tekmo razpredal, da pritiska kljub pozornosti ne čuti, kar je potrdil tudi na parketu. Predvsem v prvi četrtini je bil namreč edini pri Realu, ki je bil razpoložen in bojevit, saj je za eno izmed žog poletel tudi prek reklamnih panojev. A stik s CSKA je trenerju Pablu Lasu prinesla šele rezervna peterka, ki ji je na začetku druge četrtine v pičlih treh minutah uspel delni izid 17:4.

V nadaljevanju je pobudo prevzel kraljevi klub in v zadnji četrtini v času, ko je bil Dončić na klopi, z delnim izidom 9:0 povedel za 12. Kljub visokemu zaostanku trener CSKA Dimitris Itoudis ni deloval zaskrbljeno, kot bi bil prepričan, da bodo njegovi košarkarji izid obrnili. A to se tudi po zaslugi Dončića, ki je zadel tri pomembne proste mete, ni zgodilo. Grški strateg je tako parket Štark Arene zapustil sklonjene glave, v naslednjih dneh pa se bo gotovo moral zagovarjati pred vodilnimi možmi kluba, ki ima s 36,5 milijona evrov največji proračun v evroligi. »Vso sezono smo držali skupaj, kljub temu da nam ni bilo lahko. Tudi tokrat smo storili enako, zato se nam je izšlo. Komaj že čakam, da se začne finale,« se je smejalo Luki Dončiću.

Drugi finalist Fenerbahče je proti Žalgirisu vodil vso tekmo in tako potrdil vlogo favorita, ki jo je imel pred njo. »Na zaključni turnir smo prišli z željo, da znova presenetimo in osvojimo naslov prvaka. Prisotna je bila velika motivacija, a na koncu ni šlo. Fenerbahče je odlična ekipa s kopico izkušenih posameznikov, ki je že večkrat igrala takšne tekme. V prvem polčasu smo izgubili preveč žog, v drugem pa imeli tudi nekaj smole, saj je nasprotnik v ključnih trenutkih zadel nekaj težkih metov in znova ušel za deset točk, kar je bil dokončni udarec. Stalno lovljenje turškega moštva nas je fizično izčrpalo, zato se v zaključku nismo uspeli približati,« je po koncu z žalostnim izrazom na obrazu razlagal Beno Udrih, ki je v slabih osmih minutah na parketu dosegel točki. Precej bolj prešerne volje je bil na drugi strani nekdanji član Slovana Jan Vesely: »Za take trenutke treniramo in garamo. V sezono smo šli z željo, da ubranimo naslov prvaka, zdaj pa nam do tega manjka le še zmaga. To je neverjetno.«