Ponudbe za posamezno 0,75-litrsko steklenico viskija iz leta 1926 se gibljejo med 459.000 in 573.000 dolarji brez 12,5 odstotnega davka, ki je naknadno pribit osnovni ceni.

Trenutni rekord za steklenico viskija je bil postavljen leta 2014. Takrat je bila 6-litrska steklenica, prav tako šestdeset let starega viskija Macallan, prodana za 624.200 dolarjev. V ceno rekorda je vštet tudi davek. To pomeni, da je za nov rekord potrebo eno steklenico prodati za najmanj 509.556 dolarjev.

Cene viskija so v zadnjih letih močno dvignile, saj vse več kupcev zbira redke steklenice. Najbolj priljubljeni in hkrati najdražji so nekateri škotski in japonski viskiji. Daniel Lam, vodja dražbe Bonhams je za Bloomberg dejal, da je viski v zadnjem času celo presegel najbolj znana francoska vina. Romanée-Conti je tako v zadnjem letu svojo ceno dvignil za približno trideset odstotkov, Macallan osemnajst let stari in starejši viskiji pa so v tem času svojo ceno podvojili.

Pri starosti vina se šteje leto, ko je bilo grozdje obrano. V primeru viskija pa se ne šteje leto žetve, temveč število let zorenja v sodu. V času staranja viskija prihaja tudi do izhlapevanja. To pa jim še bolj dvigne ceno, saj so količine izdaje zato toliko manjše. Tako obstaja le štiriindvajset steklenic Macallana 1926. Zaradi tega mu zbiratelji tudi pravijo »Mona Lisa pijač«, še navaja Bloomberg.