Tudi na včerajšnji zadnji tekmi sezone so imeli sinje modri kar 70-odstotno posest, vendar pa podatek seveda ne pokaže celotne slike, saj je bil Southampton tokrat sila neugoden nasprotnik in opravičil sloves zelo čvrste in v obrambi disciplinirane ekipe. Gabriel Jesus je po podaji letos izjemnega belgijskega vezista Kevina De Bruyna s polovice igrišča za končnih 1:0 zadel v zadnjih sekundah srečanja.

To je pomenilo, da je City letos v angleškem prvenstvu osvojil rekordnih 100 točk, pri tem je mejnik postavil tudi s številom zadetkov (106) in zmag (32), s čimer je padel 57 let star rekord Tottenhama. Na 38 tekmah so prvaki izgubili zgolj dvakrat, in sicer nazadnje na začetku aprila proti Manchester Unitedu z 2:3 in v sredini januarja proti Liverpoolu s 3:4. Redsi so bili pravzaprav edini, ki so letos poznali recept za zasedbo Guardiole, saj so jih z dvema zmagama prav tako izločili v ligi prvakov. Je pa res, da jih je City lani septembra doma nadigral s 5:0.

»Kaj naj rečem, 100 točk! Polovico smo jih osvojili doma, polovico v gosteh. To je ogromno, to je veličastno. Mogoče bo kdo podrl rekord, a bo zelo težko,« je dejal Guardiola, zatem ko je City najbližje zasledovalce, mestne tekmece iz Uniteda, prehitel za 19 točk. Southampton si je sicer kljub porazu s končnim 16. mestom zagotovil obstanek v premier ligi.

Southampton : Manchester City