Uvodno tekmo 33. kroga so danes odigrali aktualni prvaki, ki še lovijo Olimpijo, in Krčani, ki so si vsaj teoretično že pred tem krogom priigrali obstanek. Domači so pogumno odigrali prvi polčas, imeli na trenutke tudi pobudo na igrišču, a je uvodni del minil brez zadetkov. V drugem delu so Mariborčani bolj pritisnili na gol domačih, a je bil vratar Marko Zalokar nerešljiva uganka za vijoličaste. Ti so do zmage prišli v zadnjih minutah tekme.

V 81. minuti je Maribor le kronal terensko premoč. Amir Dervišević je čudovito s prostega strela, ko je s kakšnih 25 metrov premagal Marka Zalokarja, ki je bil prekratek za natančen strel pod prečko.

Sedem minut kasneje so Mariborčani dosegli še en gol. Marcos Tavares je v naletu podal pred gol Krškega, Luka Zahović pa je s skrajnimi močmi še ujel žogo in zadel za 2:0. Vodstvo je vijoličaste nekoliko uspavalo. V sodnikovem dodatku je gostujoča obramba dovolila domačim, da so se razigrali, častni zadetek pa je za Krško dosegel Josip Baličć, ki je lepo izkoristil podajo Luke Vekića.

Krško bo v 34. krogu v nedeljo, 20. maja gostovalo v Domžalah, Maribor pa prihodnjo soboto čaka večni derbi z Olimpijo, ki lahko že odloči, kdo bo prvak za sezono 2017/18.