»Policijska uprava Ljubljana je bila danes okrog 13. ure obveščena o požaru v objektu na Metelkovi ulici v Ljubljani. Na kraju so posredovali gasilci in policisti. Po do zdaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da je zagorela vzmetnica v zapuščenem objektu. Nihče ni bil poškodovan, prav tako ni nastala materialna škoda,« nam je danes sporočila Nataša Pučko z ljubljanske policijske uprave.

Požar se je iz pritličja, kjer je zagorelo, razširil tudi na ostrešje objekta. Posredovali so gasilci iz ljubljanske brigade in prostovoljnega društva Ljubljana mesto ter uspešno pogasili požar. Nekaj škode je kljub vsemu nastalo, saj je po požaru v strehi stavbe zevala večja luknja, vendar je bila stavba že prej v zelo slabem stanju in pravzaprav propadajoča. Moška, ki sta kljub slabemu stanju stavbe ob našem obisku v sobi tik ob prostoru, kjer je zagorelo, ravno legala k popoldanskemu počitku, sta nam povedala, da naj bi njun sosed žimnico zažgal namenoma. Prav tako naj bi pred tem nekaj kuril že v bližnji okolici.

Ljubljanski policisti danes še niso sporočili, ali je šlo morda za požig ali zgolj za malomarnost, tako da uradni vzrok za požar včeraj še ni bil znan.