Prebivalce in obiskovalce Mlina pri Bledu je danes dopoldne presenetil požar, ki je izbruhnil v tamkajšnji gostilni ob Blejskem jezeru. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, se je ogenj iz objekta razširil proti ostrešju, zato so objekt izpraznili. »Ko smo prišli do kraja požara, je gorelo nadstrešje,« je povedal podpoveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Bled Jože Rozman. Po njegovih besedah so se gasilci ob prihodu sočasno lotili gašenja nadstreška in notranjosti objekta. Morali so odkriti tudi okoli 20 kvadratnih metrov strehe.

Vzrok za požar še ni znan, po neuradnih podatkih pa naj bi zagorelo na prezračevalnem sistemu. Z ognjenimi zublji se je spopadlo 26 gasilcev iz štirih blejskih prostovoljnih gasilskih društev in poklicni gasilci z Jesenic. »Nastala je zgolj materialna škoda, ki smo jo s hitro intervencijo močno omejili,« je še dejal Rozman.

Več nevšečnosti pa je bilo v prometu. Ko so se gasilci spopadali z ognjem in ko so po končanem delu prekrivali streho, je bila glavna cesta med Bledom in Bohinjem dlje časa zaprta, zato so nastajali zastoji, tudi skozi Zako in Selo pri Bledu, tam, kjer se je bilo zastojem mogoče izogniti, pa je bil promet gost.