Slovenca sta boj za stopničke napovedala že v današnjem polfinalu ter v finalu najboljše šesterice ubranila izhodiščna položaja in še drugič v tej sezoni vpisala dvojne slovenske stopničke.

Kruder je bil v polfinalu drugi, Vezonik pa je v zadnji krog napredoval s tretjega mesta polfinala.

Slovenca sta v finalu zdržala pritisk ter po Moskvi še drugič v tej sezoni skupaj stopila na zmagovalni oder, kjer sta se prav tako veselila uvrstitve na drugo in tretje mesto.

Kruder je v življenjski formi in tako dober še ni bil nikoli. Po štirih tekmah ima na svojem računu štiri uvrstitve v finale ter najboljši izkupiček za prepričljivo vodstvo v moški karavani svetovnega pokala v balvanih.

Sedemindvajsetletni Celjan je premierno zmago vpisal že takoj na začetku, na uvodni tekmi v švicarskem Meiringenu, najslabši, šesti, je bil v kitajskem Chongqingu. Zelo dobro kaže tudi Vezoniku, ki pred to sezono še ni bil na stopničkah.

Slovenci so bili znova stoodstotni v sobotnih kvalifikacijah druge postaje azijske turneje. V predzadnji krog tekmovanja so se uvrstili vsi štirje slovenski predstavniki na Kitajskem.