Selektor  Gorazd Hren je za glavni cilj sezone postavil svetovno prvenstvo septembra v Innsbrucku. Poleg tekmovanja v balvanih in težavnosti, v katerih so Slovenci med najboljšimi, se bodo preizkusili tudi v hitrostnem plezanju, saj bo prihodnje leto tekmovanje v kombinaciji vseh treh disciplin že štelo za kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu.

Trener  Urh Čehovin je zadovoljen s pripravljenostjo tekmovalcev, dobro so pripravljeni tudi mladinci. Vita Lukan, lanska mladinska evropska prvakinja v težavnosti, in Lučka Rakovec, lani srebrna med kadetinjami, bosta oktobra nastopili na prvih mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu. Tekmovali bodo v kombinaciji in vsi reprezentanti z nestrpnostjo pričakujejo odprtje stene za hitrostno plezanje v Celju, prve pri nas.

Janja Garnbret,  svetovna prvakinja v težavnosti in skupna zmagovalka svetovnega pokala, letos cilja na svetovno prvenstvo, skupno zmago pa bo zaradi mature težko ponovila. Mina Markovič  bo v svoji petnajsti sezoni držala stik z najboljšimi v težavnosti, med moškimi pa se bo verjetno največ govorilo o Jerneju Kruderju, Domnu Škoficu in Anžetu Peharcu, ki po lanskem  bronu na evropskem prvenstvu v balvanih resno začenja med člani. Tekme nadaljujeta tudi odlična paraplezalca Tanja Glušič in Gregor Selak. 

Štirinajst tekem dolg svetovni pokal bodo končali oktobra na Kitajskem, tradicionalna tekma v Kranju pa bo letos konec septembra.