»Ravno zato je vse skupaj še dodatno boleče: mislila sem, da imam srečen zakon. Rada sem imela svoje življenje. Niti pomislila nisem, da me vara. Nikoli. Neprestano je potoval, a nisem ena tistih, ki bi se neprestano spraševala, kje je kdo in kaj počne,« je potrdila domneve, da o soprogovih spolnih podvigih ni imela pojma.

Joče zaradi otrok

Po izbruhu škandala od šoka nekaj dni ni mogla ne jesti in ne spati, pravi, da se ji je v glavi vrtelo. »Sprva so pisali zgolj o napadih, ki so se pripetili preden sva bila skupaj. Potem pa so se obtožbe nalagale in v javnost je prišlo na desetine različnih zgodb. Takrat sem ugotovila, da moram otroke spraviti od tam,« je razložila. Modna oblikovalka se je s hollywoodskim producentom poročila leta 2007, takrat sta postala eden najmočnejših parov v Hollywoodu. Soproga, s katerim imata dva otroka, je zapustila oktobra.

»En trenutek sem besna, drugi zmedena, tretji pa sploh ne morem verjeti, da se to dogaja. Potem jočem zaradi otrok, saj si ne predstavljam, kakšno življenje bosta imela. Kaj jima bodo govorili drugi? Seveda imata rada svojega očeta. Ravno zato je moja bolečina še večja,« je potožila.

Bojkot njenih oblek

Poleg strtega srca pa je Chapmanova posledice soprogovih težav čutila tudi na poslovnem področju. Je namreč soustanoviteljica modne hiše Marchesa, skoraj vse zvezdnice pa so njene prestižne obleke bojkotirale na rdeči preprogi. Odpovedala je tudi januarsko modno revijo, saj se ji ta ni zdela primerna. Pred dnevi je sicer bojkot ustavila igralka Scarlett Johansson, ki se je elitne zabave Met Gala udeležila v eni od njenih oblek.

Navkljub vsemu pa Chapmanova ne želi, da bi jo kdo pomiloval. »Nočem, da me vidijo kot žrtev, ker verjamem, da nisem. Sem le ženska v posrani situaciji,« je zaključila.

Harveyja Weinsteina policija zaradi obtožb različnih vrst spolnih napadov (tudi posilstva) preiskuje v New Yorku, Los Angelesu in Londonu. On vztraja, da z nobeno od žensk nikoli ni spolno občeval brez njenega soglasja.