Potem ko so lansko poletje delavci na javnem razpisu izbranega koprskega podjetja Makro 5 gradnje začeli gradnjo nove enote Vrtca Pedenjped, je arhitekturno zanimiv in energetsko varčen vrtec v Kašlju danes odprl svoja vrata. Na ljubljanski mestni občini so za gradnjo in opremo nove kašeljske enote, poimenovane Pedenjcarstvo, odšteli 4,7 milijona evrov.

Podobo vrtca so zasnovali arhitekti Andraž Intihar, Maja Ivanič in Anja Planinšček v sodelovanju s krajinsko arhitektko Uršo Habič in projektanti podjetja Oaza. »Vrtec ima prav posebno prostorsko zasnovo: krožno stavbo v obliki kolobarja sestavljajo osrednji odprt atrij in prostori, ki so pahljačasto razporejeni okoli njega. Atrij spominja na ozelenjeno dnevno sobo na prostem, ki je namenjena igri, raziskovanju, učenju in druženju otrok,« so o novi enoti vrtca zapisali na občini. Del vrtca so tudi večnamenski prostor s telovadnico, prostori za osebje, centralna kuhinja, pralnica in zaklonišče.

Vrtec bo lahko obiskovalo 176 otrok, ki bodo razporejeni v osem oddelkov. Eden od osmih oddelkov je specializiran za otroke z avtizmom.