Maribor je po seriji sedmih zmag po pravi drami remiziral na gostovanju v Domžalah. Rešil se je z izenačujočim zadetkom v 91. minuti, potem ko je trener Darko Milanič v lovu na točko na igrišče poslal vse štiri napadalce. Vijoličasti so izpolnili osnovni cilj, da sami odločajo o svoji usodi in bodo prvaki, če zmagajo na vseh štirih tekmah do konca. »Gledalcem ni treba iti daleč, da lahko gledajo nogomet na evropski ravni z veliko dinamike ter premočjo ene in druge ekipe v valovih,« je stavek, s katerim je domači trener Simon Rožman najbolje opisal dogajanje na igrišču, ki ga je videlo 2500 gledalcev, kar je domžalski rekord v letošnji sezoni. Olimpija je le remizirala v Velenju.

Domžale – Maribor 1:1 (0:0)

»Že dolgo nisem igral tekme, na kateri bi bilo toliko priložnosti in le dva gola. Remi je pravičen. Najpomembneje je, da so gledalci uživali,« je tekmo videl vezist Domžal Senijad Ibričić, strelec vodilnega gola, ko je mariborska obramba naivno reagirala na uigrano kombinacijo po prostem strelu. »Na posnetkih, ki smo si jih ogledali, njihove akcije iz prekinitve nismo uspeli videti,« se je branil branilec Maribora Mitja Viler, ki je po nepotrebnem tudi naredil prekršek. Marcos Tavares je v prvem delu tekme zapravil dve izjemni priložnosti za vodstvo, na koncu pa se je odkupil, saj so mu pripisali gol za izenačenje. Vratar Domžal Ajdin Mulalić je bil v prvem polčasu zelo nezanesljiv pri lovljenju žoge, v drugem je postal junak z izjemnimi obrambami ob naletu Maribora, na koncu pa se je žoga prav pod njega odbila čez črto. »Dobra tekma. Prepričan sem bil, da bomo izenačili. Glede na prikazano bi lahko odnesli več,« je dejal Darko Milanič.

Ankaran – Krško 0:0

Ekipi sta igrali z namenom, da ne izgubita, brez prevelikega tveganja in če kdaj, potem lahko statistika tokrat potrdi porazen vtis. Nekdanja koprska sodelavca, tokrat pa tekmeca na obeh klopeh, Badžim in Ščulac, sta zelo zaprla igro. Edini podatek, s katerim sta se ekipi približali običajni prvenstveni tekmi, je število prekrškov. Ampak večina dvobojev se je odvijala bliže sredini igrišča kot pa obema kazenskima prostoroma in tako tudi ni bilo priložnosti za kakšen strel iz prekinitve. Za praktično edine izstopajoče trenutke je ponovno poskrbel ankaranski akrobat Tim Vodeb, a soigralci njegovih »prostih strelov iz avta« niso uspeli unovčiti. Morda tudi zato, ker je ob prekinitvah v nasprotnem kazenskem prostoru manjkal poškodovani kapetan Jan Pahor. Krčani so zadovoljni tudi s točko, četrto z letošnjih medsebojnih dvobojev z Ankarančani. Morda je tokratna najpomembnejša, saj imajo pred zadnjimi štirimi krogi 12 točk prednosti pred Ankaranom.

Rudar – Olimpija 1:1 (0:1)

Že ura na semaforju v Velenju ni pravilno kazala časa. In prav čas je bil tisto, kar se Olimpiji ni izšlo. Le še čakali so Ljubljančani, da se izteče tekma in da pridejo tri točke pred Maribor. A izteklo se je njihovo vodstvo, ki za razliko od tekme z Aluminijem in Triglavom ni bilo na(d)grajeno. Rudar je izenačil prek Ivana Vasiljevića po strelu s kota in zmaji so zdaj točko pred Mariborom. »Celo tekmo smo imeli pod nadzorom in dominirali, nismo zabili drugega gola. Sami smo si krivi, vse to nas je stalo še dveh točk,« je odkrito povedal Igor Bišćan. Olimpija je pritiskala od začetka, Rudar pa se je po štirih zaporednih porazih skušal kosati tudi brez Jake Bijola in Edina Šehića ter zaigral ravno dovolj odprto, da so zmaji začutili priložnost na svoji levi strani. Štiglec in Abass sta kombinirala, Danijel Miškić pa natančno pomeril. In to je cele faze tekme, ki v drugem polčasu ni navdušila, zadoščalo. Olimpija je predolgo čakala in po kotu je Ivan Vasiljević ostro zabil z glavo.

Triglav – Celje jutri ob 16. uri, sodnik: Skomina

Za obe ekipi je tekma za biti ali ne biti. Triglav potrebuje zmago v boju za obstanek, Celje pa za Evropo. Težava Triglava je, da je postal ujetnik potez Siniše Brkića, ki po kakovosti in karakterju igralcev ni zmogel sestaviti konkurenčne zasedbe za prvoligaško tekmovanje. Celjani so malo padli v formi (poraz v Novi Gorici, reševanje remija z Aluminijem), zato so izgubili lep del prednosti in tudi samozavesti pred tekmeci za četrto mesto.

Verjetni postavi – Triglav: Džafić, D. Kryeziu, Elsner, Bojić, Mlakar, Kuhar, E. Kryeziu, Šmit, Tijanić, Poplatnik, Majcen. Celje: Juhar, Stojinović, Džinić, Travner, Vidmajer, Cvek, Pišek, Pečnik, Lupeta, Požeg Vancaš, Vizinger. Naš namig: 2.

Aluminij – Gorica jutri ob 18. uri, sodnik: Podgoršek

Kidričani imajo priložnost potrditve pokalnega uspeha, ki bi imela dvojno težo: dokazali bi, da izločitev Gorice v polfinalu ni bila slučajna, obenem bi zagotovili pomembne točke za utrditev na osmem mestu. Slednje je seveda njihova prva skrb. Ne bi bilo namreč najprijetneje, če bi bili konec meseca v Stožicah v soju žarometov pokalnega finala, v začetku junija pa šli v negotove kvalifikacije za obstanek.

Na dvoboju z Gorico imajo eno pomembnejših zaključnih žogic, saj se lahko dodatno oddaljijo nepredvidljivemu Ankaranu. Igrali bodo tudi proti tradiciji, saj so izgubili zadnjih pet prvenstvenih tekem z Gorico s skupno razliko v zadetkih 10:1.

Na drugi strani Goričani ne prihajajo samo po pokalno maščevanje, saj so se v zadnjih krogih oprijeli upanja, da morda evropsko vozovnico ujamejo v prvenstvu. Brez poraza na zadnjih štirih tekmah in na krilih odmevnih zmag proti Celjanom in Domžalčanom, so »pet pred dvanajsto« skočili na zadnji vagon, na katerem pa niso odvisni samo od sebe.

Po vrnitvi s povratne polfinalne pokalne tekme v Kidričevem, ko se je zdelo, da bodo zadnji krogi le še sprehod proti poletnemu dopustu, se je v moštvo spet naselil tekmovalni naboj. Lahko jih drži pokonci do zadnjega kroga, lahko pa se konča tudi že nocoj.

Verjetni postavi – Aluminij: Kovačič, Krajnc, Šme, Zeba, Ploj, Jakšić, Kepir, Ivančić, Horvat, I. Mensah, Nunić. Gorica: Sorčan, Celcer, Gregorič, Tešija, Kolenc, Gulić, Grudina, Osuji, Žigon, Kavčič, Tomiček. Naš namig: 0.

Domžale : Maribor

.