V ekipi Moneyrebel imajo namen med sedemdnevnim postopkom prodaje ICO, ki se zaključi v torek, 15. maja, zbrati 24 milijonov evrov, a že s podporo v višini 15 milijonov evrov bodo svoj produkt, osnovan na blockchain tehnologiji, lahko izdelali v celoti, preostalih devet milijonov evrov pa bodo usmerili v kripto arbitražo.

V boj proti zakrnelim pravilom finančne industrije

MoneyRebel stopa v boj z zakrnelimi pravili finančne industrije in se bori proti orjaškim stroškom za bančne storitve. Zato, da bi ostali zvesti svojemu poslanstvu tudi med iskanjem sredstev za svojo revolucionarno integrirano platformo, podjetje MoneyRebel sredstev ni iskalo na klasične načine, pri institucijah, pač pa se je odločilo za zbiranje kapitala preko javnih podpornikov v okviru mehanizma ICO.

Osrednja ekipa MoneyRebel, ki ima skupaj več kot 187 let izkušenj na področju finančnega svetovanja, upravljanja premoženja, poslovnih modelov, IT, trgovanja s kriptovalutami in digitalnega bančništva, je danes ob 13:00 po času UTC (ob 15. uri po slovenskem času) uspešno začela z ICO kampanjo zbiranja sredstev. Podporniki so se zadnjih nekaj tednov in mesecev prijavljali za prispevanje z namenom, da bi lahko sredstva prispevali v čimprejšnjih časovnih intervalih, na katere je razdeljen celoten postopek; tisti najhitrejši bodo prejeli dodatnih 10 odstotkov bonusa v kriptožetonih.

Lažje upravljanje denarja

Na ta način MoneyRebel zbira sredstva za izgradnjo revolucionarne inovacije, imenovane platforma MoneyRebel – platforme za digitalno upravljanje finančnih sredstev z vgrajenimi funkcionalnostmi za začetnike, zahtevne uporabnike in vlagatelje ter poklicne svetovalce. Osrednji del platforme je ne le digitalno stičišče osebnih finančnih svetovalcev, pač pa tudi podatkovni center s sposobnostjo umetne inteligence, ki bo pomagala ljudem povečevati sredstva, upravljati finančne naložbe, tako v svetu klasičnega denarja, kot v svetu kriptovalut. Vse to odslej nič več ne bo tako zelo zapleteno!

Prvi mejnik platforme MoneyRebel je marca že preizkusilo skoraj 500 testnih uporabnikov, vsem drugim pa bo na voljo zelo kmalu, v roku dveh mesecev!. To je začetek produkta, s katerim bo ekipa MoneyRebel pomagala ljudem upravljati vsa finančna sredstva, jim omogočila 360-stopinjski pregled nad njimi, hkrati pa tudi dvignila zaupanje v industrijo finančnih svetovalcev.

Ocene in dosežki finančnih svetovalcev bodo namreč transparentno in brez možnosti prevar zapisani v zbirko podatkov s tehnologijo veriženja podatkovnih blokov (blockchain). Na koncu bodo lahko na platformi uspešno delovali samo tisti finančni svetovalci, ki bodo od uporabnikov prejemali najboljše ocene.

Na prelomnici

Mitja Vezovišek, direktor podjetja MoneyRebel, pojasnjuje: »Finančna industrija se je znašla na prelomnici. Digitalizacija in avtomatizacija nam omogočata, da na enem mestu združimo celo vrsto finančnih svetovalcev: upravitelje premoženja, finančne svetovalce, zavarovalne specialiste, finančne trenerje, davčne specialiste, in celo odvetnike ter druge svetovalce na področju financ – vsi ti lahko ljudjem pomagajo bolje upravljati njihova sredstva. Vzpon tehnologije veriženja podatkovnih blokov pa nam omogoča, da odstranimo tudi dvome v identiteto, v znanje in kakovost vseh teh svetovalcev.«

Rešujejo pet težav

Na področju kripta, kjer je varnost najbolj pomembna, takoj za njo pa hitrost postopkov, bo MoneyRebel rešil pet največjih težav.

»Trg kriptovalut je trenutno najhitreje rastoči razred naložb, v letu 2018 naj bi zrasel celo za 800 odstotkov. Javnost šele začenja nalagati v kriptovalute, trenutno pa predstavljajo ta sredstva le nekaj odstotnih točk globalnih naložbenih priložnosti,« pojasnjuje Vezovišek. »In to želimo doseči – da bodo nakup, trgovanje ali prodaja kriptovalut preprosti, varni in podprti z modrostjo in izkušnjami svetovalcev na platformi. Seveda bomo črpali dobre prakse iz svojih bogatih izkušenj na področju tradicionalnega upravljanja denarja in nalaganja sredstev!«

Funkcionalnosti MR Crypto bodo omogočile preprost in gladek vstop v svet kripta. Stičišče svetovalcev bo omogočilo iskanje spretnih kripto svetovalcev, sistem ocenjevanja s tehnologijo blockchain pa bo omogočil uporabnikom, da vidijo, kateri svetovalci so zaupanja vredni – glede na ocene, ki so jim jih dali uporabniki. Na področju tradicionalnih finančnih naložb bo funkcionalnost MR Portfolio omogočila uporabnikom in njihovim svetovalcem, da vidijo celotno finančno sliko uporabnika ter tudi trende delnic, skladov, zlata in drugih sredstev, ki jih je uporabnik kupil v minulih letih pri različnih finančnih in drugih institucijah. Vse bo izpisano na enem mestu, zahvaljujoč odprtem pristopu do podatkov, ki ga uveljavljajo članice EU na podlagi direktive PSD2 o plačilnih storitvah – ta velja od januarja 2018.

Tudi bančne kartice

Ko bo zbranih dovolj sredstev, bo MoneyRebel razvil tudi klasične bančne funkcionalnosti, kot so brezplačne kartice MR Smart Debit Cards s poravnavo obveznosti v kriptovalutah, napredne robotske svetovalce in navidezne asistente, ki jih bo poganjala umetna inteligenca platforme. Za priložnosti optimalnega delovanja v ICO svetu pa bo na voljo funkcija ICO Pooling, ki omogoča združevanje sredstev več uporabnikov z namenom podpiranja novih projektov in doseganja boljših nagrad pri tem.

Poklicni svetovalci in upravitelji premoženja bodo prav tako imeli koristi od platforme, saj bodo plačani za svoje storitve, svoj posel pa bodo lahko hitro razširili. Imeli bodo dostop do vrhunskih svetovalnih orodij ter po pooblastilu uporabnika tudi vedno ažuren 360-stopinjski pregled finančnega stanja svojih strank, zraven pa še vgrajen komunikacijski center. Vse to bo podprto s platformo, ki zagotavlja zaupanje – identitete in ocene svetovalcev bodo namreč zapisane tako, da prevare ne bodo mogoče.

V celoti že ob koncu leta 2019

Skladno s količino sredstev, zbranih z ICO-jem, bo razvita tudi platforma MoneyRebel po posameznih mejnikih; če bo ekipa zbrala 15 milijonov evrov sredstev, bo platforma razvita v celoti že ob koncu leta 2019 in javnost bo dobila dostop do najbolj sodobne finančne platforme za nadzor sredstev in upravljanje investicij. slo