V rednem delu se je tekma v Pittsburghu končala z neodločenim izidom 1:1, zmagoviti gol pa je v šesti minuti podaljška iz protinapada dosegel Rus Jevgenij Kuznecov. Hokejisti iz ameriške prestolnice so tako tekmecem iz Pittsburgha preprečili, da bi trikrat zaporedoma osvojili Stanleyjev pokal. V rednem delu je za Washington zadel Alex Chiasson, za Pittsburgh pa Kris Letang.

»Trinajst let čakam na to. Trikrat me je v končnici izločil Pittsburgh, tudi v časih, ko so bila naša pričakovanja večja kot pred letošnjo sezono. A končno se je zgodilo tudi to, da smo bili mi boljši. Toda ne smemo se zaustaviti. Zdaj naš čaka Tampa, komaj čakamo na to serijo. Dobili smo velik zalet, dobro se moramo pripraviti, mogoče pa nam letos vendarle uspe osvojiti prvenstvo. Verjamemo en v drugega,« je bil zadovoljen prvi zvezdnik Aleks Ovečkin, ki je bil podajalec pri odločilnem golu rojaka Kuznjecova. Ovečkin je v 12 tekmah končnice zbral že 15 točk, samo v tekmah s Pingvini je dosegel tri gole in zbral štiri podaje.

Na polfinalnem obračunu zahodne konference med Winnipegom in Nashvillom je izid po šestih tekmah izenačen pri 3:3. Na današnji tekmi v Kanadi je zanesljivo slavil Nashville s 4:0, po dva gola pa sta dosegla Šveda Viktor Arvidsson in Filip Forsberg.

Odločilna sedma tekma bo v noči na petek v Nashvillu. V finalu zahoda zmagovalce čaka ekipa Vegas Golden Knights.