Junak tekme v Washingtonu je bil Jakub Vrana, ki je na tekmi proti branilcem naslova iz Pittsburgha zaigral v prvi napadalni trojki skupaj z ruskima zvezdnikoma Alexom Ovečkinom in Jevgenijem Kuznecovim. Dvaindvajsetletni Čeh je dosegel gol za 4:3, podal pa je za 3:3, ko je bil natančen Kuznecov, ter še prej za 2:1, ko je bil natančen Bret Connolly.

Preostali strelci za Washington so bili John Carlson, T.J. Oshie in Lars Eller. S 35 obrambami se je izkazal Branden Holtby. Na drugi strani so zadeli Jamie Oleksiak, ki je Pittsburgh povedel v vodstvo z 1:0, Sidney Crosby in Patric Hornqvist, ki je bil natančen za 3:2.

»Tako to gre. Včasih moraš sprejeti spremembe. Mi smo jo. Vsi smo bili pripravljeni. V napadu sem se počutil sproščenega. Pripravljen sem na naslednjo tekmo,« je samozavestno dejal Vrana.

V ponedeljek ponoči bo imel Washington prvo priložnost, da se uvrsti v konferenčni finale. Ta bi bil prvi odkar za Capitals igra Ovečkin in prvi po letu 1998, ko so v njem izgubili. Kot kaže pa bodo vsaj na naslednji tekmi igrali brez Nicklasa Backstroma, ki je ledeno ploskev zapustil v tretji tretjini zaradi poškodbe.

Še naprej pa presenečajo hokejisti Winnipega, ki so v prvem krogu končnice sploh prvič izločili katerega od tekmecev, zdaj pa so korak pred konferenčnim finalom na zahodu. Prvi zaključni plošček bodo imeli pred domačimi gledalci čez dva dni. »Noro bo. Naši navijači nas nestrpno čakajo že kar nekaj časa,« je navdušen vratar Winnipega Connor Hellebuyck.

Dva gola za Jets je dosegel kapetan Blake Wheeler, ki je svojo statistiko obogatil še s podajo. Z golom in podajo sta tekmo končala njegova soigralca Dustin Byfuglien in Mark Scheifele, med strelci sta končala še Paul Stastny in Mathieu Perrault. Nikolaj Ehlers se je izkazal z dvema obrambama. Na drugi strani sta za Nashville zadela Yannick Weber in Ryan Johansen.