Kadićeva je v današnjih kvalifikacijah vpisala sedmi dosežek. S prvega mesta po kvalifikacijah bosta v polfinalu, v katerem se bo merilo 20 balvanistk, nastopili Japonki Akijo Noguči in Miho Nonaka.

Kadićeva je ob odsotnosti vodilne Slovenke Janje Garnbret, ki je azijsko turnejo izpustila zaradi mature, edina slovenska predstavnica v Aziji.

Garnbretova si z drugim mestom in zmago na uvodnih dveh tekmah v Meiringenu in Moskvi prvo mesto v seštevku svetovnega pokala deli z japonsko predstavnico Nonaka. Obe trenutno najboljši tekmovalki imata 180 točk.

Slovenija ima vodilnega v svetovnem pokalu tudi v moški konkurenci. Na vrhu seštevka je Jernej Kruder, ki je zmagal v Meringenu, v Moskvi je bil drugi.

Celjan si prvo mesto deli z Japoncem Tomoo Narasakijem. V polfinale prve postaje na Kitajskem sta se prebila tako slovenski predstavnik s petim in japonski s tretjim dosežkom v kvalifikacijah.

Tudi Vezonik tako kot Kruder je prišel na Kitajsko z odlično popotnico iz Moskve, kjer je s tretjim mestom prvič v karieri stopil na zmagovalni oder v najmočnejši konkurenci.

Polfinale in finale bosta na sporedu v nedeljo.