Sedaj že nekdanje španske prvake od 13. naslova najboljšega v Evropi loči le še ena tekma, in če se lahko zanesemo na statistiko, ga bodo tudi osvojili. Od dosedanjih petnajstih finalnih nastopov je Real brez pokala ostal zgolj trikrat, in sicer leta 1962 proti Benfici (3:5), leta 1964 proti Interju (1:3) in leta 1981 proti Liverpoolu (0:1). Za Madridčane je to že četrti finale v zadnjih petih sezonah in tretji zaporedni, s čimer se od leta 1991 lahko pohvalijo le še nogometaši Milana (1993–1995) in Juventusa (1996–1998).

»Še tretjič zapovrstjo zaigrati v finalu ni normalno. A sedaj smo tu in poskušali bomo zmagati,« je po tekmi dejal Zinedine Zidane. Francoski trener postaja pravi specialist za obračune v ligi prvakov, saj Real pod njegovim vodstvom v izločilnih bojih še ni izpadel. A uspeh 45-letnika in njegovih igralcev je pustil grenak priokus pri Bavarcih, prepričanih, da so imeli galaktiki proti njim podobno kot že v lanski sezoni zaveznika v sreči in sodniku.

Slednji je po povratni četrtfinalni tekmi med Realom in Juventusom potek krojili tudi v torek, saj med drugim ni dosodil igranja Marcela z roko v kazenskem prostoru Reala. »Da, žoga me je zadela v roko. Velikokrat se zgodi, da sodnik oškoduje tudi nas, vendar se sam ne pritožujem nad odločitvijo. Sodnik je imel zahtevno nalogo, saj je bilo pred njim veliko igralcev. Vseeno bi bil lažnivec, če bi dejal, da ni bila roka,« je priznal Marcelo.

Z izjemo števila prepovedanih položajev so Bavarci kraljevi klub nadigrali v vseh elementih nogometne igre. Na obeh tekmah so proti nasprotnikovim vratom sprožili kar 17 strelov več (33:16), od tega več kot tretjino v okvir (13:7), prav tako pa so si priigrali tudi več prostih strelov (32:18) in kotov (21:9). »Od 180 minut polfinalnega obračuna jih je Bayern dobil 170,« so prostodušno zapisali pri španskem športnem časopisu Marci.

Časnik se je ob tem pridružil oceni ostalih tujih medijev, da sta tekmo na Santiagu Bernabeu v veliki meri zaznamovala vratarja Keylor Navas in Sven Ulreich. A če je prvi pri domačih z osmimi ubranjenimi streli postavil celo osebni rekord po številu obramb v ligi prvakov, je bil drugi zaradi velike napake, po kateri je Real prešel v vodstvo z 2:1, največji osmoljenec dvoboja. »Zelo očitno je, da je razmišljal o dveh stvareh naenkrat. Želel je prijeti žogo, istočasno pa jo brcniti daleč stran. Takšna stvar se zgodi. Tudi meni se je proti Realu, po prostem strelu Roberta Carlosa. Naslednji dan se ne želiš zbuditi,« je 29-letniku v bran stopil legendarni vratar Bayerna Oliver Kahn.

Veselje v taboru madridskega kluba je bilo po uvrstitvi v finale razumljivo nepopisno, uspeh pa so proslavili tudi z majicami, na katerih so imeli zapisano sporočilo: »Na številko 13.« S tem so dali vedeti, da gredo v Kijev po še 13. naslov evropskega prvaka, kar pa je močno ujezilo navijače Liverpoola, ki so potezo označili za nespoštljivo in arogantno. Ob tem so številni spomnili na finale leta 2005 med Liverpoolom in Milanom, ko se je pokala, misleč, da je ta praktično že v njegovih rokah, še pred začetkom tekme dotaknil vezist Milančanov Gennaro Gattuso. Naj spomnimo, da se je tedaj zmage po streljanju enajstmetrovk veselil angleški predstavnik.