Prvo polfinalno tekmo je kot rečeno z 2:1 na Bavarskem dobil španski klub, kar se je odrazilo v uvodnem pritisku nemške ekipe. Bayern je po slabem posredovanju kapetana Sergia Ramosa po predložku v vodstvo že v 3. minuti popeljal iznajdljivi Joshua Kimmich, ki je zadel že na prvi tekmi.

Madridčani so zatem prevzeli pobudo in osem minut kasneje prišli do izenačenja. Odličen predložek je v kazenski prostor gostov poslal hitri Marcelo, Karimu Benzemaju pa ob drugi vratnici ni bilo pretirano težko zadeti z glavo.

V nadaljevanju sta ekipi izmenično pretili za drugi zadetek. Za odtenek bolj so bili nevarni napadi Bavarcev, ki jim je praviloma zmanjkalo zbranosti pri zadnji podaji. Zelo dobro je sicer akcije gostov prekinjal Ramos, na drugi strani pa je razigranega Marca Asensia nekajkrat ključno ustavil v Italiji rojeni španski vezist pri Nemcih Thiago Alcantara.

Naslednjo veliko priložnost je imel v 33. minuti Bayern prek Roberta Lewandowskega, ki je do strela prišel nekoliko preveč s strani, a je moral biti Keylor Navas kljub temu zelo zbran. Na drugi strani je v 39. minuti z levico v zanj značilni akciji poizkušal dotlej nevidni Cristiano Ronaldo. Vratar Sven Ulreich je njegov strel odbil v kot. Ob koncu prvega polčasa je torej tekma glede na videno povsem odprta, trenutni rezultat pa v finale pelje Real.

Napaka Ulreicha, obramba Navasa

Drugi polčas je bil v prvih desetih minutah v znamenju Špancev, zatem ko se je mreža Bayerna zatresla v 46. minuti po veliki napaki nemške obrambe. Napaka se je Bavarcem primerila ob vračanju žoge Ulreichu, ki mu je zdrsnilo, žoge pa seveda zaradi podaje lastnega igralca ni smel prijeti. Zadetek v prazno mrežo je dosegel Benzema. Francoski napadalec je dal krila kraljevemu klubu, a je Ronaldo v 54. minuti zapravil odlično priložnost za povišanje na 3:1.

Nekaj minut pred tem je sicer silovito z roba kazenskega prostora poizkusil vezist Bayerna David Alaba, pri čemer se je žoga odbila od madridskega branilca Raphaela Varana, a se je izkazal Navas. Nemci so stopnjevali pobudo, priložnosti pa so se začele vrstiti. Po eni izmed teh je po odbitem strelu zadel nekdanji igralec Reala James Rodriguez, kar je pomenilo, da so gostje za napredovanje potrebovali le še zadetek.

Tega bi v 74. minuti lahko pristavil podajalec pri prvem zadetku Bavarcev Corentin Tolisso, a se je s čudovitim posredovanjem znova izkazal kostariški vratar Navas, ki je iz minute v minuto postajal junak belih baletnikov. Njihove igre ni poživila niti dvojna menjava in vstop naveze Casemiro-Gareth Bale.

Sledil je silovit finiš, v katerem so pretili predvsem nemški nogometaši, ki pa se jim ni in ni izšlo za odločilni zadetek. Nerešljiva uganka je bil še naprej zelo razpoloženi vratar aktualnih prvakov iz Španije. Ti bodo v finalu najprestižnejšega evropskega klubskega tekmovanja torej lovili tretji zaporedni naslov najboljših in četrtega v zadnjih petih sezonah.

Real : Bayern