William in Kate sta drugega sina, ki se je rodil v ponedeljek minuto po enajsti, imenovala Louis Arthur Charles. Medtem ko sta prva otroka imenovala dva dni po rojstvu, so Britanci na imena tretjega morali čakati štiri dni. Očitno sta čakala, da se Williamov oče, prestolonaslednik princ Charles, ki je imen tretjega vnuka najbolj vesel, vrne s počitnic na Škotskem.

Dve dedkovi imeni: Charles in Arthur

Tako o imenih kot o rojstvu je Kensingtonska palača, dom in urad cambriškega para (pa tudi princa Harryja in zaročenke Meghan), Britance seznanila s… tvitom, v katerem je sporočila tudi uradni naziv pet dni starega princa Louisa Arthurja Charlesa. Ta je »njegova kraljeva visokost cambriški princ Louis«. Na kratko princ Louis, ki je zasedel peto mesto v vrsti za prestol, s katerega je na šesto odrinil strica Harryja. Njegova imena so bila ne samo v Britaniji, ampak tudi po svetu »udarna novica«. Malce nenavadno je, da imata oba sinova Williama in Kate eno od imen – Louis – enako. Njun prvorojenec je George Alexander Louis. Zaradi imen novega princa je najsrečnejši član kraljeve družine dedek in prestolonaslednik, ki je šele mesec dni po rojstvu leta 1948 dobil imena Charles Philip Arthur George. Charles in novi princ imate enaki dve imeni, od katerih je Arthur bolj poklon legendarnemu kralju Arthurju, ki je vladal na prelomu petega in šestega stoletja. Arthurja so favorizirali tudi Otočani, kar pomeni, da sta William in Kate ustregla tudi njihovi želji.

Nov poklon lordu Mountbattnu

Charles je prvega imena tretjega vnuka najbolj vesel, ker je to poklon njegovemu staremu stricu in mentorju lordu Mountbattnu, ki ga je Irina bomba ubila leta 1979. Njegovo prvo ime je bilo Louis. Lord Mountbatten je bil zanj, kot je sam večkrat dejal, stari oče, ki ga sam nikoli ni imel, saj je kraljičin oče, kralj Jurij VI., umrl leta 1952, ko je bil Charles star šele štiri leta.

Louis je tudi četrto ime princa Williama in najmlajšega kraljičinega otroka princa Edwarda. Na stavnicah je bilo ime Louis – z osemnajst proti ena – šele na šestem mestu. Od tistih, ki so stavili nanj, je imena novega princa najbolj vesela Alice Gordon iz Horshama v Angliji, ki je na to ime stavila največ, 250 funtov. Dobila jih je 4500. Vesel je tudi žirant Faktorja X Louis Walsh, čeprav kroži šala, da se je kraljeva družina s tem, ko sta William in Kate novo dete imenovala po njem, preveč zbližala oziroma »znižala« s podaniki. Ime novega princa pa gotovo ne bo priljubljeno med brexitskimi fanatiki, saj je Louis francosko-nemškega izvora. Zmeda bo vsaj nekaj časa tudi z izgovarjanjem njegovega imena. Mnogi Britanci ga bodo kar nekaj časa izgovarjali »luis« namesto »lui«, kot je prav.