Baku je opravičil svoj sloves dirke formule 1 »za razbijače«, saj tudi to pot ni manjkalo razbitih dirkalnikov, nenavadnih dvobojev in na koncu razpleta, ki ga marsikdo ni pričakoval. Britanec Lewis Hamilton je imel to pot veliko sreče, ravno tiste, ki mu je na prvih treh dirkah sezone rada obrnila hrbet, in prvič letos zmagal. »Pred dirko nisem verjel, da lahko zmagam, a nisem obupal, vso dirko sem se poskušal izogibati težavam, kar mi je tudi dobro uspevalo. Ko je že vse kazalo, da bo Ferrari vseeno premočan, se je v nekaj krogih vse postavilo na glavo. Škoda za Valtterija, zaslužil bi si to zmago, a to pot sem končno tudi jaz imel nekaj sreče,« je po dirki zadovoljen ugotavljal Lewis Hamilton, s čimer je tudi prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi. Bottas je namreč pri ponovnem startu povozil enega od ostrih delov ostankov dirkalnika enega od tekmecev in preluknjal pnevmatiko.

Drugo mesto je šlo Fincu Kimiju Räikkönenu, ki je imel zelo pester začetek dirke, saj je trčil z Oconom in moral predčasno menjati gume, kar se je na koncu izkazalo za pravilno odločitev. »Start dirke je bil zelo težak, verjetno me Ocon ni videl, zato sva trčila. Bilo je tudi nekaj sreče, da nisem še bolj poškodoval dirkalnika, v nadaljevanju pa sem imel veliko dela s pnevmatikami, saj sem imel tako malo oprijema, da sem mislil, da ne bom prišel do cilja. Nori razplet nam je omogočil dobro dirko, a kaj hitro bi se lahko razpletlo tudi povsem drugače,« je modroval Kimi Räikkönen.

Nemec Sebastian Vettel je imel dolgo časa vse niti dirke v svojih rokah, a varnostni avtomobil in sprememba taktike pri Bottasu sta vse postavila na glavo. Tako je hotel po ponovnem startu za vsako ceno nazaj na prvo mesto, a mu je zmanjkalo steze, k sreči pa ni trčil v ogrado, ampak le dirko končal kot četrti. Še bolj je perje frčalo pri Red Bullu. Verstappen in Ricciardo sta si bila vso dirko tesno za petami, dokler nista na koncu ciljne ravnine trčila. »Lahko se bojujeta, dokler si puščata dovolj prostora na stezi. To pot sta oba kriva, stvari sta vzela v svoje roke, na koncu pa je ekipa potegnila krajšo. Oba bomo poklicali v centralo ekipe, kjer se bosta opravičila vsem našim sodelavcem,« je bil po dirki jezen voda ekipe Christian Horner. Šesto mesto in prve točke v karieri je osvojil Sauberjev dirkač Charles Leclerc.

Naslednja dirka bo na sporedu čez štirinajst dni v Barceloni.