Iniesta, ki se je katalonskemu klubu pridružil kot 12-letnik, je v svoji karieri osvojil kar 34 lovorik. Njegov odhod sicer ni presenečenje, saj so španski mediji že lep čas poročali, da bo svojo kariero nadaljeval drugje. Kje, na današnji s čustvi nabiti novinarski konferenci ni razkril, a najverjetneje se bo pridružil enemu od kitajskih prvoligašev.

»Vsem želim sporočiti, da je to moja zadnja sezona v Barceloni. To je zelo težek dan zame, saj sem tu preživel celo življenje. Tu sem živel 22 let, kot vodja ekipe pa moram biti do sebe iskren. Nisem več na vrhunski fizični in psihični ravni. Prispel sem do konca poti. Vse kar sem dosegel in postal, dolgujem Barceloni in La Masii,« je v solzah povedal Iniesta.

Ob tem je dodal, da je o svoji odločitvi dolgo razmišljal, s pomočjo družine pa naposled prišel do zaključka, da je čas za slovo. »Srečen sem, da sem bil lahko del Barcelone. Prihodnost? To boste izvedeli ob koncu sezone, a nekaj je zagotovo – nikoli ne bom igral proti Barceloni, saj tega preprosto ne bi mogel,« je še dejal 33-letnik.