Pot Clare Smyth se je pričela, ko je pri 16 letih zapustila dom na Severnem Irskem in se preselila v Anglijo. Tam se je naslednjih 15 let kalila v restavracijah s tremi michelinkami, pri tem pa so jih pomagali nekateri najboljši kuharji na svetu. Najbolj slovito in pomembno ime za njen razvoj je vsekakor Gordon Ramsay, s katerim je delala prek 13 let. Med letoma 2005 in 2008 je kuharske spretnosti dodatno pilila pri sloviti restavraciji Le Louis XV v Monte Carlu, ob vrnitvi pod okrilje Ramsaya pa je postala prva in edina kuharica v Veliki Britaniji na čelu restavracije s tremi michelinkami.

Vrhunec njene poti je napočil lani, ko je oprla svojo prvo restavracijo Core by Slare Smyth. Delo v slednji ji je naposled prislužilo prestižni naziv, sama pa se še vedno opiše kot tradicionalno, dolgočasno chefinjo. Njen slog združuje francoske prijeme s strastjo za »skromna« britanska živila, ki jih v drugih restavracijah ne bi mogla postreči. Rezultat je edinstvena britanska kulinarična izkušnja. Tudi sicer je njena želja, da bi dobro hrano osvobodila pretencioznosti, najbolj pa si želi, da bi se obiskovalci njene restavracije tam počutili prijetno in udobno. Poleg prijetno osvetljenega ambienta pri tem pomaga tudi sestava menijev in izbor sestavin, ki jih pozna tudi slehernik.