Velenjska Skaza je v Ljubljani odprla nove poslovne prostore. Hkrati so premierno za slovenski trg predstavili dva ključna izdelka iz programa lastne blagovne znamke, piknik set Pick&Go ter kuhinjski kompostnik Bokashi Organko 2. Oba izdelka sta doživela svetovno premiero na sejmu Ambiente v Frankfurtu februarja letos.

V Ljubljano s Pick&Go ter Bokashi Organkom 2

V velenjskem podjetju Skaza, ki se s svojo lastno blagovno znamko vse bolj uveljavlja v s segmentu življenja na prostem, so se odločili odpreti svojo podružnico tudi v prestolnici. Poslovni prostori v 7. nadstropju poslovne stolpnice na Verovškovi 55, so namenjeni predvsem ekipam marketinga, prodaje, komuniciranja in širšega vodstva podjetja, ki so zaradi narave dela bolj povezani s prestolnico, tukaj delujočimi podjetji in ustanovami. V prostorih lahko deluje do 10 oseb, prav toliko pa jih sprejme sejna soba. Na otvoritveni dan so gostili okoli 50 povabljenih, novinarjev in blogerjev.

Prihod v Ljubljano so obeležili tudi s slovensko premiero dveh njihovih izdelčnih uspešnic, ki sta bili hit letošnjega sejma Ambiente v Frankfurtu. Zanju imajo povpraševanje tako rekoč z vsega sveta. Gre za nadgrajeni, inovativni piknik set Pick&Go, ki je od lani dobil še popolnejšo funkcionalnost in lasten jedilni pribor. Oblikovalsko povsem prenovljen pa prihaja na trg kuhinjski kompostnik Bokashi Organko 2. Tokrat so ga predstavili še kot vzorčni model 3D tiskalnika, prve izdelke iz redne proizvodnje pa načrtujejo poleti.

Pick&Go – piknik na rami

Piknik set Pick&Go, okrogli, mali veliki zaveznik življenja v naravi, je že lani požel navdušenje, kjerkoli so ga predstavili, saj gre za inovacijo in novost v segmentu »outdoor«. Gre za sestavljiv in nadgradljiv set, ki vsako doživetje naravi, naredi uporabnikom bolj enostavno, zabavno, hitro pripravljeno ali pospravljeno, predvsem pa popolno glede potrebnih vrst in kosov posode. Uporabniki lahko Pick&Go zaradi njegove ekonomične oblike in lahkega, zdržljivega materiala vedno vzamejo s seboj na pohodniško doživetje, ga shranijo v avtu, avtodomu, kamp prikolici ali šotoru, saj je prostorsko optimiran.

Iz okolju prijaznega materiala

Pick&Go nosi oznako ecoBiB, s katero v Plastiki Skaza označujejo le tiste izdelke, ki so jih naredili iz okolju prijaznega materiala na bio osnovi. Kar 81odstotkov materiala za Pick&Go je namreč rastlinskega izvora. Naravne surovine so pridelane na strogo nadzorovan način, ki preprečuje dolgoročno škodljive vplive na okolje. Ne vsebuje melamina, je brez BPA in primeren za recikliranje. Je odporen proti praskam, čiščenje pa je enostavno v pomivalnem stroju.

Bokashi Organko 2

Kuhinjski kompostnik Bokashi Organko je postal uspešnica podjetja Skaza takoj, ko so ga leta 2011 uvedli na trg. Samo v Sloveniji so ga v prvem letu prodali več kot 100 tisoč kosov in še danes ostaja najbolj prodajan izdelek lastne blagovne znamke. Bokashi Organko predstavlja prvi korak do krožnega gospodarjenja pri uporabnikih doma, saj biološki odpadki gospodinjstva postajajo vir za nov življenjski cikel.

S pomočjo posebnega naravnega posipa odpadki v tem košu namreč ne zgnijejo, pač pa fermenirajo. S tem uporabniki dobijo izvrstno osnovo za domači kompost, fermentacijska tekočina je odlično gnojilo za domače notranje in zunanje cvetje ter vrtnine, tekočina pa je tudi učinkovito čistilo za odtočne cevi. Tudi sam kompostnik je naravi prijazen, surovina namreč prihaja iz reciklata. Praznjenje kompostnika je potrebno le dvakrat mesečno, družina pa prihrani pri nakupu biološko razgradljivih vrečk, saj te niso potrebne. Ob vsem tem ni neprijetnih vonjav ali insektov, kar spremlja druge, zelo osnovne in enostavne oblike zbiranja bioloških odpadkov.

Prihranke zaradi uporabe Bokashi Organka pa beležijo tudi komunalna podjetja, ki se jim tako za okoli 20 do 25 odstotkov zmanjša volumen pobranih bioloških odpadkov, s čemer znižajo stroške poslovanja, s tem pa prihranijo prebivalci. Uspešno sodelovanje na tem področju so v Skazi začrtali z mestom Osijek, ki je postalo prvo zeleno mesto na Hrvaškem. Bokashi Organko letos tako dobiva dizajnersko dovršeno sodobno različico Bokashi Organko 2. nr