Velenjsko družinsko podjetje Skaza, zlata gazela 2014, je ob svoji 40-letnici delovanja tudi uradno objavilo sodelovanje z multinacionalko Steelcase, ki je tako Skazin prvi neposredni ameriški kupec. Zanj bodo v Velenju izdelovali plastične dele za pisarniške stole višjega cenovnega razreda. Že letos naj bi v skupne Skazine prihodke to sodelovanje prineslo pol milijona evrov, v nekaj letih pa več milijonov letno, je pojasnila Laura Rednak, izvršna direktorica Skaze.

Skaza namerava preko lastnega razvoja v izdelčno znamko vpeljati tudi reciklirane materiale. Gre za prvo ameriško multinacionalko, ki so jo pridobili v Skazi. V ZDA že dobavljajo in sicer preko svojega kupca IKEA. Podjetje izvozi 93 odstotkov svojih izdelkov, za letos načrtujejo skupaj 38,5 milijona evrov prihodkov.

V Skazi so današnji jubilejni praznik proslavili s strokovnim posvetom na temo krožnega gospodarstva. Med drugimi sta spregovorili Melanie Seier Larsen iz Boston Consulting Group in Karmen Vidonja Ozvatič iz TIKO PRO. Na okrogli mizi pa so poleg moderatorja Petra Frankla iz Financ sodelovali Igor Skaza iz družbe Skaza, Maja Mešl, direktorica Fakultete za tehnologijo polimerov in doc. dr. Thomas Wilhelm, dekan Fakultete za tehnologijo polimerov, ob njih pa še Toni Kotar, vodja prodaje v Biesterfeld Interowa in Petra Krameriowa, Business Developer v Ikei. jpš