Kaj imata skupnega Burak in tulipan?

Popularna TV-kultura je dosegla neverjeten preobrat. Turek je bil zaradi turških vpadov med Slovenci dolga stoletja prispodoba požigalca, morilca, roparja in ugrabitelja. In potem pride Burak in Turek v očeh javnosti doživi preobrazbo metulja: iz zgodovinske gosenice, ki je zbujala strah in grozo, je postal moški, ki si ga iskreno želijo tisoči in tisoči Slovenk. Gledalkam serije Moja boš se zašibijo kolena, prilepijo se pred zaslone in ko se pojavi on, iskreno vzdihujejo, trepetajo, si otirajo solze in si ga želijo.

Visoka kultura turških vladarskih parkov

Pred tem se je Turkom samo enkrat posrečilo, da so pri zahodnjakih postali predmet iskrenega občudovanja in posnemanja. To je bilo takrat, ko je postalo očitno, da jih ne bo mogoče vojaško poraziti in so se na turški dvor odšli pogovarjat diplomati. Bili so presenečeni nad visoko vrtno kulturo vladarskih parkov. Z diplomatsko pošto so leta 1554 na Dunaj prišla semena divjega kostanja, španskega bezga, čebulice hijacint, fritilarije in seveda princa čebulnic za vse čase – tulipana.

Spreminjajoča se podoba Arboretuma

Pomladna razstava se iz dneva v dan spreminja, saj pomladno sonce čarobno vpliva na cvetoče zasaditve. V Arboretumu Volčji Potok so posajeni tulipani različnih sort, ki zacvetijo ob različnem času. Ob sprehodu skozi park vas bo pozdravilo več kot dva milijona cvetov stotine sort tulipanov in drugih čebulic. Nikar ne spreglejte izbora tulipanov, ki so ga letos umestili nad otroško igrišče. Del tulipanov v gozdu že cveti, drugi del pa se bo počasi odpiral v prihodnjih dneh.

Spomladanska razstava cvetja in vrtne opreme

Razstavo tulipanov med prvomajskimi prazniki že tradicionalno bogati razstava cvetja, vrtnarstva in vrtne opreme skupaj z vrtnarskim sejem in sejmom domače in umetnostne obrti, kjer najdete vse kar potrebujete za vaš dom in vrt. Razstava cvetja, vrtnarstva in vrtne opreme bo predstavljena v nizu med vhodom v park in pristavo, vrtnarski sejem bo v šotoru, ki je v neposredni bližini vhoda v park in vrtnega centra Arboretum Volčji Potok.