»Čeprav naš fitnes ni med največjimi po kvadraturi, nam prav ta velikost omogoča pravo razmerje med prostorom in številom strank. Najverjetneje sta k izboru za najboljši fitnes svoje dodala osebni pristop do vadečih in stalno osebje, ki že več let odlično opravlja svoje delo pri nas,« meni direktor Cube Fitnessa Jernej Paulič, diplomirani ekonomist. Z raznimi športnimi panogami se ukvarja že vse življenje, fitnes je bil vselej njihova dopolnitev. Trenutno ga najbolj navdušuje borilna veščina brazilski jiu-jitsu.

Celoten objekt športnega centra za Bežigradom, ki obratuje od leta 2010, obsega okoli 750 kvadratnih metrov. V prvem nadstropju je fitnes z 220 kvadratnimi metri, kjer so naprave in prostor za proste uteži, v drugem nadstropju so telovadnica ter sobi za spinning in namizni tenis. Od zunaj ni videti kot fitnes center. Toda ob vstopu v zgradbo se zaradi porušenih sten vse skupaj precej odpre. Prostori so prijetni in urejeni tako, da se ljudje resnično počutijo prijetno kot doma.

»Številne naše stranke pri nas praznujejo rojstne dneve in si med seboj pomagajo. Nimamo stereotipnih bodibilderjev s prevelikim egotripom, ki jih zanima le lasten odsev v ogledalu. Ljudje se pri nas pozdravljajo, si svetujejo. Prijetna skupnost, ki se je oblikovala v našem fitnesu, je vodila k temu, da so njeni člani glasovali za nas,« pojasni sogovornik.

Glasovanje je bilo odprtega tipa. Izbor v konkurenci desetih fitnesov je potekal dva tedna. Seveda je Paulič tudi sam obvestil svoje stranke in prijatelje, da lahko glasujejo, a to je bilo vse, pravi. »Prisiliti ne moreš nikogar. A sem prepričan, da če ljudje pri nas ne bi bili zadovoljni, zagotovo ne bi oddali svojega glasu.«

Diskretnost in profesionalnost

Prvo mesto jim je prineslo veliko zadoščenje za leta in leta trdega dela. To pomeni, da delajo v pravi smeri, ali jim bo to prineslo tudi finančne rezultate, pa bo pokazal čas. Priznanje je tudi velika referenca za ponudbe v prihodnje. Dobili so dodatno kredibilnost. Tisti, ki bo prvič prišel k njim, se bo zdaj še lažje odločil, da bo tam vadil.

»Pri fitnesu naštejemo dve tretjini moških, pri vodenih vadbah je nasprotno, tam prevladujejo ženske. Naše najbolj priljubljene vadbe so TNZ (trebuh, noge, zadnjica), pilates, visokointenzivna intervalna vadba HIIT fit, hard pump, spinning in zumba. Širok spekter vadb je namenjen tako tistim, ki ne potrebujejo zelo intenzivne vadbe, kot tistim, ki so dlje časa v športu in si želijo kaj bolj napornega,« pojasni Jernej Paulič.

Pravi, da imajo v povprečju verjetno malo starejše stranke kot drugi fitnesi. Meni, da zaradi narave njihovega fitnesa. »Pri nas se je doslej potilo tudi veliko znanih osebnosti, a prav naša diskretnost je razlog za to, da nas še danes rade obiščejo. Nikoli jih namreč nismo izpostavljali s kakšnimi objavami ali se bahali z njimi. Številni k nam pridejo tudi poleti, ko fitnes sezona ni na vrhuncu. Sicer pa fitnes še zdaleč ni le zimska rekreacija. To ni zgolj prostor, kjer se dvigujejo uteži, ampak lahko tam izvajamo različne športne dejavnosti. Pri nas lahko tečete, igrate namizni tenis, se ukvarjate z borilnimi veščinami, plešete in še bi lahko našteval,« dodaja sogovornik.