McDougalova je leta 2016 dobila 150.000 dolarjev za zgodbo, ki jo je povedala tabloidu, a je ta ni nikoli objavil. Za denar je tabloidu predala ekskluzivne pravice do zgodbe. Vendar pa je marca tožila in zahtevala, da se pogodba razdre, ker naj bi jo prevarali, saj ni mislila, da se je zavezala k molku.

Tabloid je uvodoma zavrnil možnost odstopa od pogodbe, vendar pa je FBI pred tednom dni izvršil racije pri Trumpovem zasebnem odvetniku Michaelu Cohenu, ki je iz ozadja sodeloval pri pogodbi med National Enquirerjem in McDougalovo.

Cohen je leta 2016 plačal 130.000 dolarjev za molk o razmerju s Trumpom pornografski igralki Stormy Daniels in je trenutno zapleten v pravni spor z njo. Danielsova zahteva razdrtje pogodbe, Cohenovi odvetniki pa so ji grozili z več milijoni dolarjev kazni, če ne bo molčala.

Danielsova trdi, da ji je neznani moški tudi grozil, naj bo tiho. Sedaj je objavila še fotorobot osumljenca. Na sliko neznanega moškega se je odzval tudi Trump in na twitterju menil, da Danielsova vleče za nos ameriške medije, ki pa da se tega zavedajo.

Ustrašili so se preiskave

Agenti FBI so med racijo poleg ostalega iskali tudi dokumente o Cohenovi vpletenosti v pogodbi z Danielsovo in McDougalovo. Proti Cohenu poteka kazenska preiskava, med katero je moral priznati, da ima le tri stranke, med katerimi je znani konservativni komentator televizije FOX News Sean Hannity, ki tega razmerja med zagovarjanjem Trumpa in Cohena nikoli ni razkril.

Hannity je izgubil še tisto malo novinarske kredibilnosti, ki jo je imel, pri National Enquirerju, katerega lastniki so v dobrih odnosih s Trumpom, pa so se očitno ustrašili širitve preiskave nanje in so McDougalovi dovolili odstop od pogodbe.

Tistih 150.000 dolarjev bo zadržala, tabloid pa je upravičen do dela dobička, ki ga bo imela s prodajo svoje zgodbe naprej, vendar le do 75.000 dolarjev. McDougalova trdi, da za zdaj nima načrtov za prodajo zgodbe naprej.