Poleg bank so v ZDA četrtletne rezultate objavila tudi že nekatera nefinančna podjetja. Tako je podjetje Johnson & Johnson (J&J), ki je največja svetovna zdravstvena družba (s tržno vrednostjo 348 milijard dolarjev), v torek poročalo o četrtletnih dobičkih in prihodkih, ki so prav tako prekosili ocene analitikov. Prihodki iz prodaje so se povečali za kar 12,6 odstotka. Poleg J&J je v torek svoje poročilo objavilo tudi podjetje Netflix, ki mu je uspelo pridobiti 2 milijona novih naročnikov v ZDA. Netflix je torej v prvem četrtletju dodal veliko več uporabnikov, kot je bilo pričakovano, in dosegel četrtletni dobiček v skladu s pričakovanji, medtem ko so prihodki znašali nekoliko nad pričakovanji trga. Na podlagi povečanja števila naročnikov je delnica Netflixa v torek poskočila za 9,19 odstotka.

Na domačem korporativnem parketu so mnoga slovenska podjetja objavila dobre rezultate za preteklo finančno leto (SavaRe, Zavarovalnica Triglav, Petrol, Cinakarna Celje…), medtem ko bo na objavo rezultatov za prvo četrtletje treba še malo počakati. Trenutno smo v pričakovanju letnega poročila Luke Koper za finančno leto 2017, ki ga bo podjetje, sodeč po finančnem koledarju, objavilo prihodnji četrtek. Iz Luke so že v začetku januarja podali nedokončne in nerevidirane podatke o 6-odstotni rasti ladijskega pretovora in 8-odstotni rasti prihodkov za leto 2017. Slovenski borzni trg ima sicer v tem letu v pozitivni donos. Indeks SBITOP je tako letos pridobil 3,9 odstotka in izrazil določeno stopnjo imunosti za pretekla globalna politična tveganja.

V zadnjem četrtletju je bilo veliko negativnih odzivov na trgih na dikcijo o trgovinskih vojnah, na razmere v Siriji in na podatke, ki nakazujejo, da bo ameriška centralna banka (FED) zvišala temeljne obrestne mere hitreje, kot je bilo sprva pričakovano. Vendar pa se vsakič, ko kakšen izmed teh strahov izgine z naslovnic časopisov, trgi oprimejo dobrih temeljev, ki ležijo v dobrem globalnem makroekonomskem stanju in na splošno rastočih prihodkih in dobičkih podjetij.