Avstrijka je v objavi zapisala, da je želela ta podatek zadržati zase, a ji je nekdanji partner grozil, da bo njeno skrivnost razkril javnosti. »Nikomur ne bom dopustila, da me prestraši in na tak način vpliva name,« je zapisala v objavi na instagramu. »Bolje se je razkriti sam, kot biti razkrinkan od nekoga tretjega,« je še dodala.

V dolgem zapisu, ki spremlja portret pevke, je sicer še pojasnila, da jemlje predpisana zdravila že »nekaj let« in da je zdravljenje uspešno – virusa ni več moč najti v njeni krvi, prav tako pa ni več prenašalka. »Ljudi želim opogumiti, da bi se zoperstavili stigmatizaciji ljudi, ki so zaradi svojih ravnanj ali ravnanj drugih oseb okuženi z virusom HIV,« je med drugim zapisala.

Na pevkino objavo so se odzvali v britanski organizacije The Terrence Higgins Trust. V objavi za javnost so zapisali, da so »zaprepadeni nad dejstvom, da je bila Conchita prisiljena razkriti svojo diagnozo«. »Odločitev, deliti nekaj tako osebnega s svetom, bi morala biti vedno osebna in nikakor izsiljena,« je zapisal izvršni direktor Ian Green.