Še slabše je, da slabe vibracije s časom ne izginejo, temveč pritegnejo podobne negativne vzorce tudi v prihodnosti. Nasprotno velja, da srečni ljudje v dom preslikajo svojo pozitivno energijo. Na žalost pa imajo globlji vpliv negativne vibracije, ki se lahko izkazujejo tudi kot občutek, da vas nekdo opazuje ali kot neprijetno hladne točke v prostoru, nekaterim pa se celo ježi koža ali pa občutijo glavobol in slabost. Kako torej ukrepati, če živite v domu s slabo energijo?

Globoko očiščevanje z žajbljem

Tako kot odstranjujete umazanijo in maščobo, je priporočljivo tudi globoko čiščenje slabih vibracij. Tlenje žajblja pomaga očistiti dom negativne energije in obenem onesnaževalcev v zraku. Žajbelj ima močan očiščevalni učinek, ki lahko prežene večino neželene energije. Prižgite zvitek žajblja in se z njim premikajte po domu, z dimom pa zakadite vse prostore, tudi omare.

Sol vsrka negativno energijo

Sol ni samo začimba, temveč je tudi odlično sredstvo v boju proti neželenim energijam. Popršite tla (ali preproge) z mešanico vode in soli. Če nimate hišnih ljubljenčkov ali radovednih malčkov, lahko v osrednjih prostorih stanovanja nastavite tudi nekaj skodelic slane vode, ki vsrka slabe vibracije. Odstranite jih 24 ur kasneje in vodo zlijte proč na prostem. Če ostanejo v domu dlje, se negativna energija začne prelivati nazaj.

Eterična olja izboljšajo razpoloženje in energijo

Nekatera eterična olja nam lahko pomagajo pri čiščenju negativne energije, obenem pa izboljšujejo naše razpoloženje. Limona daje energijo, sivka je primerna za sprostitev, poprova meta pa je tako očiščevalna kot poživljajoča.

Vizualizacija pozitivne energije

Če vas slaba energija v domu zelo skrbi, si lahko pomagate s pozitivnim razmišljanjem. Postavite se v središče doma, zmolite molitev ali izrecite nekaj stavkov, posvečenih spiritualnemu čiščenju, nato pa si zamislite, da je vaš dom blagoslovljen z zlatobelo svetlobo. Prikličite si v misli vse svoje pozitivne namere in cilje, ki lahko prinesejo v domovanje boljše vibracije.

Poskusite z meditacijo

Si že dolgo želite izvajati jogo ali meditacijo, ki bi vam prinesla nekaj miru? Zdaj je pravi čas. Gojenje spiritualne ali meditativne prakse je odličen način, da v domu ohranjate pozitivno energijo.

Pokličite profesionalca

Koga boste poklicali, je odvisno od tega, kakšne ukrepe po vašem mnenju vaš dom potrebuje. Najpogostejša izbira so izvedenci za feng šuj, ki vam lahko pomagajo odpraviti energijsko neravnovesje. Spiritualni izvedenci lahko izvedejo rituale z žajbljem in dom blagoslovijo. Če pa menite, da je vir slabe energije v domu še globlji, se posvetujte s strokovnjakom za izganjanje negativnih vibracij duhov. Da, tudi v Sloveniji najdete tovrstno pomoč!

Dopustite druge razlage

Nekateri ljudje so bolj občutljivi na svojo okolico kot drugi. Elektromagnetna polja in infrazvok sta odgovorna, da čutijo paranojo, slabost, glavobol in se na splošno počutijo slabo. Tudi vonjave prejšnjih stanovalcev, ki se jih je navzelo stanovanje, lahko vplivajo na počutje, zato je nadvse priporočljivo, da damo dom pred vselitvijo dodobra očistiti in prebeliti. Predvsem pa si moramo v domu predstavljati sebe in ne nekoga, ki je v njem živel prej.