V knjigi avtorice Kale Ambrose Devet alternativnih življenjskih lekcij pisateljica odkriva, kako najlažje očistiti energijo doma. Po njenem mnenju energija nikoli ne umre, temveč samo zamenja obliko. Energija v izgovorjenih besedah tudi ne izgine, ampak se veže na ljudi, pohištvo in kraj, kjer jih izrečemo. Če ste v zadnjem času napeti, živčni in napolnjeni s slabo energijo, je to morda zato, ker morate iz doma odstraniti staro energijo in vanj vrniti novo, bolj pozitivno.

Razmislite, preden spregovorite

Vaš dom naj bo svetišče, ki ga vzdržujte z ljubeznijo in spoštovanjem. Pazite na slabe besede in morebitno vpitje, saj boste le tako zaščitili družino pred negativnimi elementi. Pomaga tudi redno čiščenje doma in predvsem zraka v prostorih.

33_neg_energy.jpg

Govorite raje ljubeznivo

Ko ste v položaju, da se spustite v živčno razpravo ali prepir, raje postojte za trenutek in preštejte do deset. Vprašajte se, kakšno vrsto energije želite poslati svojim ljubljenim. Poskušajte biti mirni in razumevajoči, saj boste le tako v dom prinesli pozitivno energijo.

Bela kadulja

Posamezne sobe pomirite in očistite s pomočjo bele kadulje, ki jo vnesete v prostor. Zavrtite si mirno ali veselo glasbo, medtem ko izgovarjate besede, kot so ljubezen, mir in zdravje.

Prinesite tudi cvetje

V sobo vnesite tudi različno cvetje, ki vam bo prav tako prineslo pozitivno energijo in pregnalo slabo.

negativna_energija_ven.jpg

Kremen

Za dolgotrajno proizvajanje pozitivne energije je idealen kremen. Kupite kremen v prahu in ga primešajte v barvo, s katero nameravate pobarvati stene. Prostoru bo dodal čudovit sijaj in odgnal slabo energijo.