Topla voda, izumljena na novo

Topla voda je nepogrešljiva v vsakem domu in predstavlja drugi največji strošek  v družinskem proračunu, posebno ker veliko gospodinjstev še vedno uporablja potratne električne grelnike vode. Sanitarna toplotna črpalka  ECO  Kronoterm je dobitnica nagrade za  najučinkovitejšo toplotno črpalko v Evropi  in vam s svojim izredno visokim  COP 4,0  omogoča najvišje prihranke pri pripravi tople vode.

Glavne koristi ECO sanitarne toplotne črpalke (modela WP2 LF-202E in WP2 LF-302E)

Prihranek  pri porabi električne energije za  4-krat,

za svoje delovanje potrebuje le manjši delež električne energije, medtem ko večji delež energije pridobi iz zraka;

udobje pri uporabi;

zelo tiho delovanje;

ohlaja in razvlaži okoliški zrak, kar je uporabno predvsem poleti (hlajenje prostora, v katerem stoji);

skrb za okolje in  zmanjševanje izpustov CO2,

lasten strokovni servis;

možnost montaže  dodatnega vira toplote  na kotlovski prenosnik (sončni kolektorji  ali  peč na fosilna goriva …);

možnost prostorske postavitve zajema in izpiha zraka ali vodenega zraka zahvaljujoč prilagodljivi tehniki zračnih kanalov KRONO-FLEX;

avtomatski antilegionelni program;

WEB modul (za daljinski nadzor) opcijsko.

ECO črpalke uporabljajo krmilnik  Optitronic TTX  in imajo tudi tako imenovano  funkcijo diferenčnega termostata. Diferenčni termostat – v primeru, ko stranka na prenosnik toplote, potopljen v bojlerju, priklopi sekundarni vir toplote (sončni kolektorji, kotel …), nam pametni krmilnik s pomočjo namestitve dodatnega temperaturnega tipala (priloženo) omogoča pametno segrevanje sanitarne vode s pomočjo sekundarnega vira toplote. Krmilnik ves čas meri temperaturo na sekundarnem viru toplote in ko zazna, da je temperatura na sekundarnem viru višja kot je temperatura v bojlerju, sproži delovanje obtočne črpalke in na ta način segreje sanitarno vodo. V primeru, ko je temperatura na sekundarnem viru nižja od tiste v bojlerju, pa za segrevanje uporabi primarni vir – toplotno črpalko.

Podjetje Kronoterm ponuja rešitve ogrevanja prostorov in gretja sanitarne vode s toplotnimi črpalkami za vse vrste objektov – novogradnje, starejše gradnje, večstanovanjske in industrijske objekte. Toplotne črpalke Kronoterm so na voljo za vse naštete toplotne vire z najboljšim izkoristkom za vaše potrebe.

Kronoterm, vodilni proizvajalec toplotnih črpalk v Sloveniji in razvojno naravnano podjetje – že od leta 1976

- Z več kot 40-letnimi izkušnjami razvoja, z več kot 25-letno tradicijo proizvodnje ter z več kot 60.000 zadovoljnimi uporabniki toplotnih črpalk za najrazličnejše sisteme in potrebe.

- Lasten razvoj, proizvodnja, dobava rezervnih delov in garancija – vse na dosegu roke.

- Lasten servis, hitra odzivnost, kjerkoli v Sloveniji.

- Vsi izdelki so na koncu proizvodne linije 100-odstotno preizkušeni in kontrolirani. Testiranje se izvaja v komorah, kjer simulirajo različne zunanje pogoje.

- Napredne rešitve za lažje upravljanje toplotnih črpalk, kot je aplikacija Cloud.Kronoterm za upravljanje na daljavo in prostorski korektorji za upravljanje udobja doma.

Več na www.kronoterm.com