Izhajajo iz bluesa, podeželske melanholije, ki jo z garažno punk rock držo naelektrijo in korenito razgibajo, z noiserskimi pasusi pa nadgradijo v sodobno zvočno pripoved. Vseskozi cefrajo šolske obrazce rocka in kohezijo albuma, prepuščajo se surovi sili in jeziku inštrumentov, s čimer ohranjajo zvočno pristnost in svežino. Spretno držijo vajeti vso dolžino albuma, razrednih petinštirideset minut, skozi devet skladb, ki se prelivajo druga v drugo in ponujajo zvezen diapozitiv zasedbe. Vokal je večinoma obdelan, predvsem z odmevom, vendar navkljub afektiranosti deluje suvereno in izpovedno. Besedila so v angleščini, kar zasedbo vpelje v polje americane, kamor se umeščajo že z inštrumentalnimi podlagami.

Tekstovno se trio spopada z minljivostjo kot v resignirani Love Sick (Till the Day I Die), odtujenostjo kot v spevni Mountain Top in drugimi bivanjskimi temami, ki jih vpenjajo v duhovne in psevdoreligiozne kontekste, s čimer tudi na ravni besedil pristopajo k arhetipom bluesa. Četudi naslavljajo hudiča, med drugim v priprošnji Devil, lahko rečemo, da gre pri njih kot pri večini rokerjev, ki uporabljajo tovrstno ikonografijo, zgolj za hrbtno stran verskega kulturnega okolja. Napačno bi jih bilo tolmačiti izključno v kontekstu nihilizma ali okultizma, čeprav se z njima spogledujejo, ker navkljub navidezno odklonilni drži do krščanskega izročila operirajo z njegovimi osnovnimi kodi – Runaway Trains on Fire in oktanska Slow Control sta pesmi o upanju, sklepna No Today meri na vstajenje.

Album, ki so ga pri vodilnem hrvaškem glasbenem portalu razglasili za »najboljši album z začetka leta«, ne prinaša ničesar temeljno novega, odlikuje pa ga vešča interpretacija in izrazit avtorski pečat vseh treh članov. Predstavlja ponoven zadetek v polno beltinske založbe God Bless This Mess, ki že dobro desetletje soustvarja močno pomursko sceno alternativne glasbe, pri kateri je v ospredju rock, a negujejo tudi elektroniko in hiphop. Založbo povezujemo tudi z ne več aktivnim kolektivom Prekmurje Noise Conspiracy, v katerem so se kalili člani pričujočega tria.