Madridski Atletico je prvo tekmo dobil z 2:0, danes pa je sicer izgubil z 0:1, potem ko je Fredy Montero v 28. minuti poskrbel za končni izid povratne tekme. Domačini so sicer precej več poskušali, a Jana Oblaka, ki je branil celo tekmo, niso resneje ogrozili z izjemo zadetka.

Precej bolj zanimiva je bila tekma v Marseillu, kjer je Leipzig Kevina Kampla branil prednost z 1:0. Tekma se je za Nemce začela izvrstno, saj so že v drugi minuti povedli po zadetku Brume.

Hladen tuš za goste

Že čez štiri minute je sledil hladen tuš za goste, ko je v lastno mrežo zadel Stefan Ilsanker. Bouna Sarr je tri minute zatem Marseille povedel v vodstvo, Florian Thauvin pa je še poslabšal možnosti nemške ekipe.

Ta se je pobrala v 55. minuti, ko je zadel Jean-Kevin Augustin. Toda Dimitri Payet v 60. in Hiroki Sakai v 90., ko je zadel prazno mrežo, sta v polfinale pahnila Francoze. Kampl je za goste igral celo tekmo.

Na preostalih tekmah je Arsenal napredoval po tem, ko je na povratni tekmi v Moskvi proti CSKA igral 2:2, prvo tekmo pa je doma dobil s 4:1, Salzburg pa je izločil Lazio. Čeprav so Italijani doma slavili s 4:2, so tokrat na gostovanju izgubili z 1:4.