V Nyonu so opravili žreb parov osmine finala lige prvakov. Najzahtevnejši preizkus čaka Barcelono, ki se bo pomerila s francoskim prvakom PSG. Prve tekme bodo prihodnje leto odigrali v drugi polovici februarja, povratne pa v prvi polovici marca.

Manchester City – Monaco: Manchester City je pod vodstvom trenerja Josepa Guardiole še vedno precejšnja neznanka, zato napredovanje Angležev proti Monacu ni zanesljivo. Francozi so na 23 tekmah v vseh tekmovanjih letošnje sezone zabili kar 62 golov (v povprečju 2,7 na tekmo), a ne gre zanemariti, da je Guardiola vendarle specialist za izločilne boje lige prvakov. Kot trener Barcelone in Bayerna je sedemkrat igral v končnici in zmeraj igral vsaj v polfinalu.

Real Madrid – Napoli: Branilec evropskega naslova ima tako kot v zadnjih treh sezonah znova odprto pot do četrtfinala. Realu se ni maščevalo, da je bil zgolj drugi v skupinskem delu tekmovanja, saj Napoli spada med lažje premagljive tekmece. Real in Napoli sta se doslej pomerila le dvakrat – v sezoni 1987/88 je Madrid iztržil zmago in remi.

Benfica – Borussia Dortmund: Borussia se je v predtekmovanju izkazala z 21 doseženimi zadetki, kar je nov rekord skupinskega dela lige prvakov. Če bo februarja zadržala sedanjo formo, Benfica ne bo imela velikih možnosti za napredovanje.

Bayern München – Arsenal: Trener Arsenala Arsene Wenger je po žrebu znova dobil cmok v grlo. Londončani so v zadnjih šestih sezonah vselej končali evropsko sezono v osmini finala lige prvakov. Bayern je favorit tudi zaradi trenerskega lisjaka Carla Ancelottija, ki je doktor za doseganje odmevnih uspehov na evropskem prizorišču. Zanimivo, da se bosta Bayern in Arsenal že četrtič pomerila v osmini finala, kar je največkrat v zgodovini tekmovanja. Vselej so se napredovanja veselili Bavarci (2005, 2013, 2014). Topničarji veliko upov polagajo v Olivierja Girouda, ki je proti Bayernu dosegel tri gole. Še proti nobenemu moštvu ni večkrat zatresel mreže.

Porto – Juventus: Dve zmagi in remi je dosedanji izkupiček Juventusa proti Portu. Italijanski prvaki so dobili enega najlažjih tekmecev. V predtekmovanju so se izkazali z najučinkovitejšo obrambo, saj so na šestih tekmah prejeli le enajst strelov na svoja vrata.

Bayer Leverkusen – Atletico Madrid: Vznemirljiv par tudi za slovenski nogomet, saj si bosta iz oči v oči gledala najboljši vratar španske lige Jan Oblak in Bayerjev fantazist Kevin Kampl. Ko sta se tekmeca srečala v sezoni 2014/15, je Oblak ubranil doslej edino enajstmetrovko v ligi prvakov. Španci so v zadnjih treh sezonah dvakrat igrali v finalu in obakrat izgubili z Realom. Če moštvo karizmatičnega trenerja Diega Simeoneja ne igra na robu zmogljivosti, ima precej preglavic, kar se jim dogaja v tej sezoni španskega prvenstva.

Paris Saint-Germain – Barcelona: Poslastica osmine finala. PSG po menjavi trenerja resda ni najbolj prepričljiv, a velike ekipe dobijo šampionski pridih šele v odločilnem delu sezone. Unai Emery je kot trener Seville kar devetkrat izgubil v Barceloni, a ne gre pozabiti, da je bil PSG za Katalonce poleg Bayerna najzahtevnejši tekmec na žrebu. Parižani so bili v predtekmovanju najboljša drugouvrščena ekipa lige prvakov. Dosegli so največ točk in sploh niso izgubili. Leta 2013 in 2015 je Barcelona obakrat izločila PSG v četrtfinalu, Lionel Messi pa je na dosedanjih šestih medsebojnih tekmah vpisal tri gole in dve podaji.

Sevilla – Leicester: Leicester je v minuli sezoni postal največje presenečenje v najmočnejših evropskih ligah. Po osvojitvi angleškega naslova prvaka se mu zaradi klavrnih predstav v domačem prvenstvu izmika evropski nastop v prihodnji sezoni. Premiera Leicestra v izločilnih bojih lige prvakov bo predvsem nagrada za angleškega palčka, saj je favoritinja Sevilla.