Poleg razpoloženega Georgea s 27 točkami je bil pri Oklahomi uspešen tudi Russell Westbrook, ki je dosegel trojnega dvojčka s 23 točkami, 18 ujetimi žogami in 13 podajami. Oklahoma je nadoknadila zaostanek 18 točk in se s to zmago prebila v končnico.

Oba ključna akterja je s svojim prispevkom podprl še Carmelo Anthony, ki je dosegel 11 točk, medtem ko jih je Jerami Grant s klopi prispeval 17. Za Miami je Richardson zbral 18 točk, Hassan Whiteside pa 16. Miami je s tem porazom nazadoval na sedmo mesto konference, a ima končnico že nekaj tekem zagotovljeno.

»Dobro dene. Imamo še eno tekmo in gremo v pravo smer. To smo si želeli, želeli smo dve zmagi v gosteh in uspelo nam je. Imamo še eno tekmo in moramo se dobro pripraviti na končnico,« je po tekmi dejal George.

»Dobro nam je šlo, a je bil tekmec zelo motiviran. Kako so blesteli s črte prostih metov in nas znali ustaviti pod svojim košem, lahko jim samo čestitam,« pa je po tekmi povedal trener Miamija Spoelstra. Miami se bo v zadnji tekmi rednega dela v noči na četrtek doma meril s Torontom.

Odprto le še eno mesto za končnico

V ostalih tekmah so Detroit Pistons z 98:108 izgubili proti Toronto Raptors, Brooklyn Nets so premagali Chicago Bulls s 114:105, New York Knicks so s 109:123 klonili proti Cleveland Cavaliers, Milwaukee Bucks so bili s 102:86 boljši od Orlando Magic, San Antonio Spurs so ugnali Sacramento Kings z 98:85, Los Angeles Clippers pa so proti New Orleans Pelicans izgubili s 100:113.

Odprto je le še eno mesto za končnico, in sicer v zahodni konferenci, kjer se zanj borita Minnesota Timberwolves in Denver Nuggets. Obe ekipi sta tokrat zmagali. Minnesota je Memphis Grizzlies premagala s 113:94, Denver Nuggets pa Portland Trail Blazers z 88:82. Ekipi bosta o svoji usodi odločali v neposrednem dvoboju v zadnjem krogu, ko Denver gostuje pri Minnesoti.

Miami : Oklahoma